Terecht gelijkspel tussen FC Weesp en KDO in vermakelijk duel

Geplaatst op: 25 november 2019

Na twee overwinningen op rij was afgelopen zondag FC Weesp de tegenstander van KDO. In Weesp gingen de Kwakelaars op jacht naar een plek in de middenmoot tegen de nummer 13 in de 2e klasse B. Trainer Raymond de Jong kon in Weesp niet beschikken over de vakantievierende Joris Kortenhorst. Roy Verkaik nam de plek van Joris over en Erik Verbruggen startte als linksback als vervanger van de licht geblesseerde Mitchel Smits.

In het begin van de wedstrijd nam KDO het heft in handen en wist de meeste individuele duels te winnen. In de 8e minuut leidde dit al tot de eerste Kwakelse kans, toen Bart Hoving dacht alleen op doel te kunnen aflopen. Een verdediger van de thuisploeg zag dit ook en trok aan de noodrem. Hij haalde de doorgebroken Bart namelijk naar de grond in het zestienmetergebied en een strafschop voor KDO was een logisch vervolg. FC Weesp kwam in deze situatie goed weg, omdat de jonge scheidsrechter slechts geel gaf, terwijl hij zo maar de rode kaart had kunnen trekken. Mathijs van Rijn ging achter de bal staan en schoot feilloos vanaf elf meter de 0-1 binnen. Vijf minuten later was het eerste wapenfeit van FC Weesp te noteren. Vanaf de rand van het zestienmetergebied dachten de gastheren de gelijkmaker te maken, maar dankzij uitstekend keeperswerk van Jesper Oudshoorn behield KDO de leiding in de wedstrijd. Aan de andere kant was Joeri Stange dichtbij de 0-2, maar zijn droge knal vanaf zo’n tien meter spatte uiteen op de linkerpaal.

In de 43e minuut omspeelde Joeri Stange zijn directe tegenstander en had hij een vrije doortocht naar de doelman van FC Weesp. Joeri dacht ook de plaatselijke sluitpost te omspelen, maar de keeper van FC Weesp trok hem onderuit, waarna de tweede strafschop voor KDO een feit werd. Wederom pakte Mathijs van Rijn de bal en opnieuw wist hij te scoren, 0-2. Lang konden de Kwakelaars niet van deze ruime voorsprong genieten, want twee minuten later wist FC Weesp de aansluitingstreffer te maken, 1-2, wat ook de ruststand betekende.

Tien minuten na rust was Mathijs van Rijn, tot twee keer toe, dichtbij zijn derde treffer van de middag. Eerst redde de doelman van FC Weesp op een schot van Mathijs en even later kopte Van Rijn net naast de rechterpaal. In de daaropvolgende tegenaanval kreeg Erik Verbruggen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, vijf minuten eerder ontving hij namelijk zijn eerste van de middag.
KDO moest dus, met nog vijfendertig minuten te gaan, noodgedwongen verder met tien man. Verdediger Mitchel Smits werd er al snel binnen de lijnen gebracht en Mathijs van Rijn was het kind van de rekening. In de 60e minuut viel al snel de gelijkmaker, nadat Job Vermeulen ter hoogte van de penaltystip, hard in de linkerbenedenhoek raak schoot, 2-2.

Het leek een zwaar laatste half uur voor KDO te gaan worden. FC Weesp had veelvuldig de bal, terwijl de Kwakelaars loerden op een snelle uitbraak. In de 67e minuut kon invaller Niels Ruhe, in één van deze spaarzame uitvallen, de 2-3 op het scorebord zetten. Niels was één op één met de doelman van de thuisploeg echter zeer onzorgvuldig, waardoor zijn schot ruim naast ging. FC Weesp probeerde de druk op KDO op te voeren, mede door het doorschuiven van hun ervaren centrale verdediger, maar het ontbeerde de thuisploeg simpelweg aan creativiteit. Zowel Joeri als Jesse Stange waren in de slotfase nog dichtbij de 2-3, maar ook zij konden het verschil niet maken in Weesp. Toen FC Weesp in de 87e minuut ook hun enige kans van het laatste half uur, niet wist te verzilveren, was een puntendeling even later een logisch vervolg.
Door dit gelijkspel is KDO wel gestegen naar de achtste plaats op de ranglijst. Aankomende zondag komt nummer 5 DCG op bezoek in De Kwakel. De Amsterdammers verloren afgelopen zondag nipt met 1-2 van titelkandidaat SO Soest.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Max Wessels, Roy Verkaik, Erik Verbruggen, Jim Klijn (75e Jesse Stange), Thomas Stevens (60e Niels Ruhe), Bart Hoving, Mathijs van Rijn (57e Mitchel Smits), Sven Vlasman en Joeri Stange.

Laatst bewerkt op: 25 november 2019 08:42

Bron: Ingezonden stukken - Foto's: Mario Wormhoudt

Na twee overwinningen op rij was afgelopen zondag FC Weesp de tegenstander van KDO. In Weesp gingen de Kwakelaars op jacht naar een plek in de middenmoot tegen de nummer 13 in de 2e klasse B. Trainer Raymond de Jong kon in Weesp niet beschikken over de vakantievierende Joris Kortenhorst. … Lees meer »