Vijf keer podium voor UWTC

Geplaatst op: 25 november 2019

Het weekend van 23-24 november wisten de UWTC leden vijf podiumplaatsen te bemachtigen bij nationale en regio veldritten. Jeugdlid Morgan Hartveldt greep de winst bij de Amsterdamse cross competitie. Lorena Wiebes werd 3e in Valkenswaard. Tommy Oude Elferink 3e in Leiden en Bart de Veer stond zowel in Leiden als Valkenswaard op het podium, 2e en 1e.

De nationale veldrit in Leiden was één van de feestelijkheden van LRTV Swift, deze vereniging bestaat in 2019 alweer 100 jaar. Rondom hun parcours in park de Bult, een oude vuilnisbelt, lag een zwaar en uitdagend parcours op de veldrijders te wachten. Bij de amateurs hadden Tommy Oude Elferink en Bart de Veer weer een prima start en samen met Yannick Runhart uit Apeldoorn en Atse ten Brinke uit Lichtenvoorde gingen ze met z'n vieren aan de leiding. Menno van Capel had een slechte start en begon aan een gestage inhaalrace. De klimmetjes waren verraderlijk glad. De UWTC masters Frank Jansen en Mark Touwen mengden zich bij het gebrek van de masterklasse ook in dit geweld. Na 2 weken wedstrijdrust mocht Bart zich weer opmaken voor het podium ceremonie met een mooie 2e plaats. Tommy werd knap 3e en Menno knokte zich naar de 14e plaats. Op de 35e plaats finishte Mark Touwen en Frank Jansen werd 40e.

De UWTC nieuwelingen waren ook weer goed vertegenwoordigd in Leiden. Rens Grömmel reed een goede koers en wist dit te belonen met een mooie 26e plaats en hierdoor sprokkelde hij weer wat punten voor het regelmatigheidsklassement bij elkaar. Mike Derogee werd 34e. Duuk vd Haagen en Jens Versteeg, zij zijn vanaf 2020 ook UWTC nieuweling, werden respectievelijk 33e en 41e.

Onze junior Sven Buskermolen reed ook een goede wedstrijd. Sven werd 16e.

ACC Ouderkerk
Zondag 24 november reden er vele UWTC renners een wedstrijd van de Amsterdamse cross competitie bij de Ouderkerkerplas. De mulle zandstrook zorgde nogal voor wat buitelingen/valpartijen. Het publiek had genoeg om van te genieten, zeker omdat het ook nog een prachtig weer was.
Bij jeugd categorie A was de winst wederom voor Morgan Hartveldt. Morgan wint bijna wekelijks en heeft al bijna 40 punten voorsprong in het tussenklassement.

Voor de categorie B kwam Jytte Timmermans aan de start. Dit was een nieuw parcours voor Jytte met zoveel zand. Ze heeft na de start goed doorgereden. In de laatste ronde zat ze nog net achter een groepje van 4 renners. Ze is in de laatste ronde er nog naar toe gefietst en heeft nog 2 renners ingehaald. Ze is uiteindelijk als 8ste gefinished.

Voor de C-renners kwamen Sem en Jari aan de start. Zij mochten een langere ronde fietsen dan de A en B renners. Zowel Sem als Jari reden een goede, maar zware wedstrijd. Sem ging in de laatste 200 meter onderuit, waardoor hij nog werd ingehaald door een concurrent. Hij finishde als 9de. Jari kon het laatste stuk strand nog fietsend over. Hij heeft alles gegeven en had na de race even nodig om bij te komen van de zware wedstrijd. Hij is keurig 12de geworden.

Overige uitslagen UWTC leden: nieuwelingen: 5 Mike Derogee, 8 Lars Hopman. Dames: 15 Diana Kuijpers. 45-: 22 Sven Buskermolen, 24 Mark Touwen. 45+: 14 Peter van Cape;, 17 Wilfred Zijerveld, 29 Paul vd Aar, 30 Wilfried Burgmeijer, 32 Frank Jansen, 40 Vincent Derogee

Veldrit TWC de Kempen
Rondom en op het eurocircuit in Valkenswaard lag weer een mooie zware cross op de nationale renners te wachten.

Bij de dames moest Lorena Wiebes even improviseren want ze was haar helm vergeten. Maar een UWTCX helm past ook! Lorena had een snelle start, maar al snel moest ze wat plekjes prijsgeven. Ze reed een goede koers en finishte op een mooie 3e plaats. Rebecca Cornelisse kreeg last van materiaalpech en kon de koers niet uitrijden. De amateurs mochten weer strijden met de elite/beloften groep en dat betekent een lange koers van minimaal 50 minuten. Bart reed een sterke wedstrijd en reed naar de 11e plaats tussen de elite renners. Hij was hiermee de beste amateur. Bas werd 4e bij de amateurs. En Tommy reed helaas door materiaalpech de wedstrijd niet uit.

Clubcross (24 nov)
Onder zeer mooie omstandigheden hebben we een leuke wedstrijd gezien bij UWTC. Het parcours was redelijk droog en er was een mooie strijd om de dagzege.

40-: 1 Ian vd Berg, 2 Gerben vd Knaap, 3 Michael v Meerland, 4 Jim v Vliet
40+: 1 Frans v Heteren, 2 Wouter Verhoef, 3 Frank de Jong, 4 Sjon vd Berg, 5 Maarten de Jong, 6 Guido v Walraven, 7 Robert Wiebes, 8 Peter Wiebes, 9 Wil Gieling, 10 Bart v Montfoort, 11 Leen Blom, 12 Menno Wiersma..

Laatst bewerkt op: 25 november 2019 12:06

Bron: Ingezonden stukken - Foto's: Hans Steekers

Het weekend van 23-24 november wisten de UWTC leden vijf podiumplaatsen te bemachtigen bij nationale en regio veldritten. Jeugdlid Morgan Hartveldt greep de winst bij de Amsterdamse cross competitie. Lorena Wiebes werd 3e in Valkenswaard. Tommy Oude Elferink 3e in Leiden en Bart de Veer stond zowel in Leiden als … Lees meer »