CSW klopt FC Zaandam

Geplaatst op: 25 november 2019

In de beginfase van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat dit geen gemakkelijke middag ging worden voor de ploeg uit Wilnis. Zaandam was duidelijk de betere ploeg en wist ook direct gevaarlijk te worden. Zo eindigde een schot maar net naast de verkeerde kant van de paal en een kopbal van de uiterst behendige spits van Zaandam werd door doelman Rahim Gok uit zijn doel gebokst. CSW stelde daar een mogelijkheid tegenover toen Menno v.d. Leeden de bal inspeelde op Stefan Tichelaar maar zijn schot werd door de doelman knap gekeerd. Zaandam bleef gevaarlijk en kwam steeds goed door via de flanken en bij wederom een kopstoot ging de bal maar net naast. Na 25 minuten spelen kwam CSW toch onverwacht aan de leiding. Menno v.d. Leeden verzond een prima pass richting Bram Korver. Korver was zijn tegenstander te snel af en richting de doelman lag hij de bal keurig breed op Tichelaar die met deze kans wel raad wist en de 1-0 liet aantekenen. Zaandam bleef gevaarlijk met knappe combinaties maar vooralsnog zonder succes. Vlak voor rust was CSW wel weer trefzeker na een prima aanval. Een prachtige steekbal van Korver kwam terecht bij v.d. Leeden die vervolgens uithaalde in de verste hoek en zo de ruststand van 2-0 op het scorebord bracht.

Na rust een open wedstrijd waarin CSW al na 10 minuten spelen op een 3-0 voorsprong kwam. Weer stond Korver aan de basis door met een lage voorzet Tichelaar te bereiken die keurig de 3-0 intikte. Zaandam wenste niet op te geven en kwam op 3-1 toen de spits de bal binnen de zestien voor zijn voeten kreeg en hard uithaalde. Zaandam kreeg weer hoop en drong CSW terug. De ploeg kreeg enkele hoekschoppen te verwerken maar het leverde niets op. Ook een paar schoten uit de tweede lijn hadden niet de juiste richting. CSW kwam er nog paar maal gevaarlijk uit maar door goed verdedigingswerk aan de kant van Zaandam kon de thuisploeg geen vuist meer maken. Vlak voor tijd kwam Zaandam nog op 3-2 toen een lage voorzet hard werd binnengeschoten. Het werden nog even benauwde minuten maar echt in gevaar kwam CSW niet meer en bleven de punten deze middag in Wilnis.

Laatst bewerkt op: 25 november 2019 11:48

Tegen een prima voetballend FC Zaandam haalde CSW zaterdag een belangrijke overwinning binnen. Na een ruime 3-0 voorsprong werd het op het eind toch nog een beetje benauwd maar verder dan 3-2 liet CSW het niet komen. In de beginfase van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat dit geen gemakkelijke … Lees meer »