001- Uithoorn
Ook komende drie jaar subsidie gemeente voor Initiatievenfonds

Ook komende drie jaar subsidie gemeente voor Initiatievenfonds


Geplaatst op: 25 november 2019

Het Initiatievenfonds Uithoorn en De Kwakel kan ook de komende drie jaar rekenen op subsidie van de gemeente. Een overeenkomst daarvoor is ondertekend door wethouder Hans Bouma (portefeuillehouder) en het bestuur van Stichting Initiatievenfonds.

 
Het Initiatievenfonds is twee jaar geleden in het leven geroepen om initiatieven van inwoners financieel mogelijk te maken. Het fonds biedt daarvoor een startbudget uit eigen middelen of er wordt gezocht naar sponsors die het initiatief mede mogelijk maken. De ambitie is om in Uithoorn en De Kwakel inwoners, organisaties en bedrijven met elkaar te verbinden bij het realiseren van hun initiatieven om een prettiger woonklimaat te realiseren. De gemeente Uithoorn heeft het verstrekken van financiële bijdragen twee jaar geleden overgedragen aan het Initiatievenfonds.

Sinds de oprichting heeft het fonds al aardig wat initiatieven in Uithoorn financieel ondersteund. Denk aan Culinair Uithoorn, AmstelProms, het najaarsconcert van Amicitia, het speciale (jongeren)café in de Biertuin, het huiskamerproject Meerwijk en de Veteranendag. Wethouder Hans Bouma: ,,Ik ben blij dat het fonds zo goed loopt. Veel inwoners hebben leuke ideeën die een toegevoegde waarde hebben voor Uithoorn. Maar leuke ideeën kosten meestal geld. Vaak meer dan wat men zelf kan betalen. In dat geval kan een bijdrage uit het fonds helpen.”

  Trots

Bouma geeft verder aan trots te zijn op het bestuur van de stichting. ,,Deze vrijwilligers hebben het Initiatievenfonds opgestart en bekend gemaakt in de gemeente. Fijn dat mensen zo betrokken zijn bij de samenleving en zich daarvoor willen inzetten.”

Net voor de ondertekening van de subsidieovereenkomst bedankte Bouma Jelle Schmidt. Hij heeft onlangs afscheid genomen als voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting door zijn verhuizing naar een andere gemeente. ,,Met hem heeft het fonds een vliegende start gemaakt,” aldus Bouma. Schmidt wordt opgevolgd door Nick Roosendaal.

  Aanvraag indienen

Meer informatie over het fonds en hoe je een aanvraag kan indienen voor een donatie is te vinden op www.initiatievenfondsuithoorn.nl onder het kopje ‘Initiatief indienen’. Ben je als initiatiefnemer nog niet zo ver om een formulier in te vullen en wil je eerst informatie inwinnen bij het fonds, neem dan via het contactformulier contact op met de secretaris. Snel zal zich één van de bestuursleden zich melden om een gesprek aan te gaan.


Laatst bewerkt op: 25 november 2019 16:29

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ook komende drie jaar subsidie gemeente voor Initiatievenfonds

Het Initiatievenfonds Uithoorn en De Kwakel kan ook de komende drie jaar rekenen op subsidie van de gemeente. Een overeenkomst daarvoor is ondertekend door wethouder Hans Bouma (portefeuillehouder) en het bestuur van Stichting Initiatievenfonds.  Het Initiatievenfonds is twee jaar geleden in het leven geroepen om initiatieven van inwoners financieel mogelijk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: