Atlantis vergeet te scoren in Rijswijk

Geplaatst op: 1 december 2019

Half november is het vlaggenschip van Atlantis met de voorbereiding van het zaalseizoen begonnen. Net als in het buitenseizoen bleven de blessures aanhouden. Het syndroom van Atlantis 1, van de laatste vijf jaar. Alleen lijkt bijna iedereen fit te zijn, de langere blessures nagelaten. Er kan verder gebouwd worden aan de ploeg en dat is de laatste twee wedstrijden zichtbaar. Vorige week werd er gewonnen van Vikinig, dit geeft vertrouwen voor de uitwedstrijd tegen Refleks.

Arjan Baervelt en Mark Goverse konden starten met de vaste acht namen. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Atlantis werd goed verdedigd en had moeite om kansen te creëren. De kansen die gecreëerd werden, gingen veel al mis. Refleks probeerde dynamische te spelen en dit lukte ook wel, maar de schoten kwamen vanaf ver en konden ook direct onderschept worden. Vaak was de ploeg uit Rijswijk met één schot de bal kwijt. De wedstrijd was spannend, dit kwam door de energie die beide ploegen in de wedstrijd legde. Er werd gerust met een 7-6 stand, in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust bleef hetzelfde spelbeeld aanhouden. Halverwege de tweede helft lukte het de Mijdrechtse ploeg niet om aan te blijven haken.  Er ontstond een gat van vier doelpunten verschil en dit leek de beslissing te zijn. Het gat kon nog gedicht worden naar twee doelpunten, waardoor het nog twee hele spannende laatste minuten werden.

De spanning werd iets te hoog bij de Rijswijkenaren, door twee keer afgefloten te zijn voor tijdrekken ontplofte de bank van Refleks. De coach en spelers lieten merken dat ze het niet helemaal eens waren met de scheidsrechter. Atlantis dacht hier profijt uit te halen, maar dit mocht niet baten. Na een sportieve ‘tot de laatste twee minuten’ en energieke wedstrijd was de eindstand 16-14.

Volgende week zal Atlantis op bezoek gaan bij de andere titelkandidaat Apollo uit Heerhugowaard. De wedstrijd zal om 18:30 gespeeld worden aan de Deimonslaan 13.

Laatst bewerkt op: 1 december 2019 15:21

Atlantis 1 moest zijn wedstrijd spelen tegen Refleks in Rijswijk. Er werd van de titelkandidaat nipt verloren. De ploegen hielden elkaar de hele wedstrijd in evenwicht, maar Atlantis ging uit eindelijk met lege handen naar huis. Eindstand 16-14. Half november is het vlaggenschip van Atlantis met de voorbereiding van het … Lees meer »