De Baat (2e)

Van Rijn Racing tevreden met negende plaats


Geplaatst op: 20 september 2011

Eindelijk. Zo kan Van Rijn Racing het afgelopen weekend het beste omschrijven. In België nam het Mijdrechtse team deel aan een BK wedstrijd, welke ook mee telde voor het Duitse Kampioenschap. Daardoor werden de manches op 18 september ook samen met Duitse collega's verreden. Een prima meting voor het team en rijder om eens te zien wat de auto presteert onder droge omstandigheden. En eindelijk viel dit weekend alles op zijn plek. Met een heatoverwinning, directe plaatsing in de B-finale en een 9e plaats in het algemeen klassement, mocht het team tevreden zijn.

Al in de trainingen zat het tempo al goed in de Fabia en Van Rijn bleek het tempo goed te kunnen volgen. Na andere achterveren gemonteerd te hebben, gedroeg de Fabia zich beter op het verharde gedeelte van de baan, wat het vertouwen in de wagen ten goede kwam. Tijdens de verplichte kwalificatie training resulteerde dit in een 16e startpositie. De kwalificatie is niet altijd het sterkste optreden van Van Rijn, maar in het klassement van 21 deelnemers was Dennis niet ontevreden. Zo mocht de Skoda in een van de eerste heats in de Super 1600 klasse vanaf de pole position vertrekken. De start werd vanaf de eerste plaats gewonnen en behouden. Slechts door wat tijdverlies in de verplichte jokerlap moest hij de eerste positie prijsgeven op zijn achtervolger. Met een tijd van 3.00 minuten vond Van Rijn Racing zich terug op de twaalfde positie algemeen.

De tweede heat werd de start wederom gewonnen en ditmaal ook behouden. Samen met de Duitser Wilhelm streed Dennis voor de eerste positie in de tweede manche. Van Rijn besloot de een na laatste ronde te gaan jokeren, wat goed uitpakte. De Duitser volgde Van Rijn en zo werd de eerste heat overwinning met de Fabia Super 1600 op het Duivelsbergcircuit veiliggesteld! Dit zorgde voor een tiende tijd in het algemeen klassement en was een finaleplaats vrijwel zeker gesteld. Voor de derde manche was de Skoda weer in optimale conditie gebracht door de monteurs. Ditmaal ging Dennis als tweede de bocht in, achter de leider in het Belgisch Kampioenschap van de Branden aan en voor Remans in een Ford Fiësta. Na een probleemloze derde manche werd er een 8e tijd op de klokken gereden.

Ook de B-finale kende een spannende strijd. Vanaf de tweede startlijn maakte Van Rijn enkele meters goed op de eerste twee deelnemers, maar na een touche met een Yaris, moest Dennis wat toegeven. Hierdoor verloor Van Rijn een positie, maar verloor de kopgroep niet uit het zicht. De jokerronde kon veilig genomen worden, en de aanval op de derde plaats ging voort. Tevergeefs kon Van Rijn de derde plaats niet overnemen. Maar met een vierde plaats in de B-finale en een negende positie algemeen mocht het team en rijder zeer tevreden zijn. Gezien de voorgaande wedstrijden eerder dit jaar, heeft zich weer teruggevochten naar voren. Ook heeft Dennis zich weer voor het eerst dit seizoen weten te kwalificeren voor een finale, en waren de starts weer van het niveau wat men gewend is. De heatoverwinning in de tweede manche was dan ook een welkome opsteker voor het team. De afsluiter van het rallycross seizoen is ook weer in België, 9 oktober wordt op het Duivelsbergcircuit de laatste wedstrijd voor het BK verreden, welke ook nog meetelt voor het Nederlands Kampioenschap. Benieuwd wat die ontmoeting het team brengt...

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van Rijn Racing tevreden met negende plaats

Eindelijk. Zo kan Van Rijn Racing het afgelopen weekend het beste omschrijven. In België nam het Mijdrechtse team deel aan een BK wedstrijd, welke ook mee telde voor het Duitse Kampioenschap. Daardoor werden de manches op 18 september ook samen met Duitse collega's verreden. Een prima meting voor het team … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: