001- Uithoorn
Energieambassadeurs Aalsmeer gezocht

Energieambassadeurs Aalsmeer gezocht


Geplaatst op: 7 december 2019

Aalsmeer wil in 2040 van het aardgas af zijn. Daarom kunnen inwoners zich nu bij het Regionaal Energieloket en Sienergie melden als energieambassadeur. Deze ambassadeurs helpen hun buren met tips om woningen duurzaam te maken en energie te besparen. Ze krijgen daarvoor een training van een deskundige. 

Er is nog veel te doen om voor elkaar te krijgen dat in 2040 alle woningen in Aalsmeer aardgasvrij zijn. Binnen deze termijn wil de gemeente af van het gebruik van niet duurzame brandstoffen, zoals gas en aardolie. Veel eigenaren van woningen en huurders zoeken hier hulp bij. En die hulp kan komen van inwoners die al ervaring met energiemaatregelen hebben: de energieambassadeurs.  

Wat doet een energieambassadeur?

Een energieambassadeur zet zich in voor het verduurzamen van woningen in de gemeente Aalsmeer. Hij of zij werkt in een team en helpt andere inwoners van Aalsmeer op weg om energiezuinig te gaan wonen. Dat kan bijvoorbeeld door een inloopspreekuur te organiseren. Of gesprekken te voeren bij bewoners thuis om informatie en tips te geven over energiebesparing. Het Regionaal Energieloket en Sienergie geven eerst een uitgebreide training aan de vrijwilligers. Daarnaast zorgen zij voor hulpmiddelen en is er begeleiding van de professionele energieadviseur van Sienergie.

 Interesse in de functie van energieambassadeur? Kijk voor meer informatie op www.regionaalenergieloket.nl/aalsmeer onder het kopje “Populair in”. Als u zich aanmeldt nemen Sienergie en Regionaal Energieloket contact met u op. 


Laatst bewerkt op: 7 december 2019 09:49

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Energieambassadeurs Aalsmeer gezocht

Aalsmeer wil in 2040 van het aardgas af zijn. Daarom kunnen inwoners zich nu bij het Regionaal Energieloket en Sienergie melden als energieambassadeur. Deze ambassadeurs helpen hun buren met tips om woningen duurzaam te maken en energie te besparen. Ze krijgen daarvoor een training van een deskundige.  Er is nog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: