De Vinken verslaat Utrechtse studenten

Geplaatst op: 7 december 2019

In de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar behaalde De Vinken een verdiende overwinning.

Het bezoekende Hebbes uit Utrecht had geen antwoord op de Vinkeveense scoringsdrift. Halverwege was het 15-9 en na 60 minuten liet het scorebord een fraaie 24-17 overwinning voor het Kindermodehuisteam zien.

750 keer
Weliswaar kwamen de bezoekers op 0-1 en kon de thuisploeg pas in de achtste minuut gelijkmaken, daarna was het binnen tien minuten acht keer juichen voor De Vinken. Pas op 9-2 kwam de studentenploeg uit Utrecht weer wat op adem. Via 10-4 en 12-8 liep de Vinkeveense hoofdmacht simpel uit naar een 15-9 ruststand. In de eerste helft waren de scores voor het Suiteteam van Mariska Meulstee (6x, haar 3-1 was ook haar 750ste doelpunt voor het vlaggenschip van De Vinken), Rutger Woud (3x), Zoë van Dasler (2x), Levi Kroon (2x), Lisette vd Leeden en Jelle Mul.

Ook in de tweede helft kwam Vinkeveen wat langzaam op stoom. Hebbes (dat staat voor ‘haal en bal beweeg en schiet’) kon elk Vinkendoelpunt met een eigen score beantwoorden. Toch kwam de eindoverwinning voor de volgelingen van Dirk van der Vliet geen moment in gevaar. Zoë van Dasler (in een mooie combi met vakgenote Danique Pauw), Levi Kroon (2x), Rutger Woud (2x), Jelle Mul (2x), Jerom Stokhof en de ingevallen Emese Kroon lieten het thuispubliek nog eens negen keer juichen.

Door deze overwinning deelt De Vinken de koppositie met het Linschotense Luno. Beide concurrenten treffen elkaar op 11 januari 2020 in Vinkeveen. Komende zaterdag speelt De Vinken uit in Maasdijk tegen de nummer 3 Dijkvogels, het team dat in de veldcompetitie De Vinken de enige verliespartij bezorgde.

Laatst bewerkt op: 7 december 2019 19:56

In de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar behaalde De Vinken een verdiende overwinning. Het bezoekende Hebbes uit Utrecht had geen antwoord op de Vinkeveense scoringsdrift. Halverwege was het 15-9 en na 60 minuten liet het scorebord een fraaie 24-17 overwinning voor het Kindermodehuisteam zien. 750 keerWeliswaar kwamen de bezoekers … Lees meer »