001- Uithoorn
Gehavend KDO leidt meer dan terechte nederlaag in Utrecht-Oost

Gehavend KDO leidt meer dan terechte nederlaag in Utrecht-Oost


Geplaatst op: 8 december 2019

Na de verrassende 1-0 thuisoverwinning van vorige week op DCG, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Kampong. In Utrecht kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over vier potentiele basisspelers, te weten: Sven Vlasman (last van rug), Roy Verkaik (last van lies), Jesse Stange (ziek) en Joris Kortenhorst (vakantie). Op voorhand zou het dus sowieso een lastige middag gaan worden tegen de nummer vier in de 2e klasse B.

Om 14:30 uur begon de wedstrijd op het sfeervolle complex van de grootste omnisportvereniging van Nederland. Van meet af nam Kampong het initiatief in de wedstrijd door verzorgd positiespel te spelen op het oude kunstgrasveld. De thuisploeg had dan ook meer balbezit en kwam uiteindelijk in de 24e minuut verdiend op voorsprong. Nadat de linksbuiten van Kampong zijn schot geblokt zag worden door Jesper Oudshoorn, was spits Daan Groot Zwaaftink alert en schoot in de rebound feilloos de 1-0 binnen. KDO kon hier in het restant van de eerste helft weinig tegenoverstellen. Veelal werd de lange bal gehanteerd, ondanks de harde wind. Dit had onder andere te maken met het feit dat de Kwakelse middenvelders nauwelijks ingespeeld wilden worden. Met een 1-0 stand werd de rust bereikt.

Al snel na rust was Jim Klijn dichtbij de gelijkmaker in Utrecht-Oost. Zijn vrije trap in 47e minuut belandde helaas op de lat en in de rebound werd de bal door een verdediger van Kampong van de lijn gehaald. Achteraf waren dit de enige wapenfeiten van KDO van deze middag. Vlak hierna voorkwam Jesper Oudshoorn de 2-0 door, één op één met de spits van Kampong, als winnende uit de strijd te komen. In de 51e minuut was het alsnog raak voor de thuisploeg toen de rechtsbuiten geklungel achterin bij KDO genadeloos afstrafte, 2-0. Ruim tien minuten later besliste Kampong de wedstrijd definitief toen wederom rechtsbuiten Merijn Muskens trefzeker was, 3-0. In het laatste half uur was het voor KDO vooral tegenhouden en ervoor zorgen dat een monsterscore uitbleef. De schade bleef gelukkig beperkt tot drie tegentreffers, want Kampong troefde KDO deze middag op alle fronten af.

Door deze zeer matige wedstrijd van de Kwakelaars is KDO gezakt naar de tiende plaats op de ranglijst. Aankomende zondag speelt het vlaggenschip zijn laatste competitiewedstrijd tegen DWS. In Amsterdam-West speelt KDO dan om 14:00 uur tegen de nummer 7 van het klassement. Het verschil tussen beide ploegen is op dit moment drie punten, kortom een Kwakelse overwinning zou dan meer dan welkom zijn.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits (60e Quirijn Alderden), Max Wessels, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Thomas Stevens, Thijs Plasmeijer, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joeri Stange.


Laatst bewerkt op: 8 december 2019 19:03

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gehavend KDO leidt meer dan terechte nederlaag in Utrecht-Oost

Na de verrassende 1-0 thuisoverwinning van vorige week op DCG, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Kampong. In Utrecht kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over vier potentiele basisspelers, te weten: Sven Vlasman (last van rug), Roy Verkaik (last van lies), Jesse Stange (ziek) en Joris Kortenhorst (vakantie). Op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: