001- Uithoorn
Weer podium voor UWTC in het veld

Weer podium voor UWTC in het veld


Geplaatst op: 9 december 2019

Zaterdag 7 december deden er een heel aantal UWTC leden mee aan de nationale veldrit in Amersfoort. De 40e editie van de veldrit van Amersfoort werd op een nieuwe locatie verreden en deze wedstrijd was tevens een topcompetitie wedstrijd. Er waren dan ook grote startvelden.
Bij de masters 40+ een nette 23e plaats voor Mark Touwen en Frank Jansen werd 52e.

Onze nieuwelingen hadden het zwaar. Mike Derogee werd 30e, Duuk vd Haagen 45e en Rens Grömmel 52e. Junior Sven Buskermolen draait de laatste weken lekker mee en pakt zo steeds zijn puntjes voor het regelmatigheidsklassement. Sven werd 26e.

Bij de dames finishte Elleke Claessen en Lorena Wiebes vlak achter elkaar. Elleke 4e en Lorena 5e.

De dag werd afgesloten met de wedstrijd van de elite/belofte en amateurs. Bijna 100 renners stonden hier aan de start en wie dook er brutaal als eerste het veld in? Dat was ons UWTC lid Bart de Veer. Al snel werd hij gepasseerd door diverse elite/beloften renners maar samen met Tommy Oude Elferink reed hij mooi voorin mee. In de tweede ronde maakte Bart een rare stuiter met zijn fiets en daardoor schoot het hem flink in de rug. Dit koste hem heel wat plaatsen. Tommy streed ondertussen goed verder en eindigde op de 11e plaats in het totale veld. Tommy was hiermee tweede bij de amateurs. In de laatste ronde kon Bart zich weer goed herstellen en passeerde weer diverse renners. Bart staat tenslotte hoog in de topcompetitie tussenklassement en elke punt is er één. Met een 13e plaats totaal en vierde stek bij de amateurs viel de schade nog enigszins mee. Dit was de eerste wedstrijd dit seizoen dat hij geen podium reed. Bas de Bruin finishte vlak achter Bart en was 5e bij de amateurs. Menno van Capel werd 15e en Ian van den Berg 29e.

ACC ASC Olympia 
De 9de wedstrijd in de ACC competitie is gehouden bij ASC Olympia in Amsterdam. Het parcours bestond voornamelijk uit gras met klimmetjes, dijkjes en voor en een lastige schuine helling. Tijdens het inrijden van de jongste groepen waaide en regende het nog best hard. Ondanks de regen van de afgelopen 24 uur was het niet heel erg modderig, maar de kleiachtige ondergrond nestelde zich wel hardnekkig in het bandenprofiel. 
Bij de jeugd A reed Morgan Hartveldt weer naar een podiumplaats, tweede. Vandaag moest hij jongedame Maxime Takken voor laten gaan. Maar Morgan staat met 40 punten voorsprong mooi aan de leiding in het tussenklassement. 
In de groep jeugd B rijders heeft Jytte Timmermans een goede wedstrijd gereden en ze was tevreden met haar 6e plaats.

Bij de jeugd C rijden Jari Buskermolen en Sem Amelink. Afgelopen wedstrijden waren ze samen aan het strijden voor dezelfde positie en alles leek erop dat dit vandaag ook zo zou zijn. Jammer genoeg was Jari hard in een hek gereden en had daar veel last van tijdens het fietsen. Daardoor eindigde hij wat achter in het veld op de 24e positie. Sem had een zeer goede start waarin hij met de eersten mee de brug van het parcours op kwam. Tijdens de wedstrijd is hij drie keer gevallen. Zijn goede startpositie kon hij hierdoor niet vasthouden en hij is als 13de gefinisht. 

Lars Hopman had bij de nieuwelingen een mooie strijd met een paar andere renners. Halfweg koers leek Lars de betere, maar in de slotronde wisten de andere hem toch voor te blijven. Voor de 5e keer in de afgelopen 6 wedstrijden weer een 10e plek. Overige uitslagen UWTC leden: dames: 8 Diana Kuijpers. 45-: 14 Sven Buskermolen. 45+: 5 Peter v Capel, 11 Wilfred Zijerveld, 21 Wilfried Burgmeijer, 26 Frank Jansen.
Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan bij de ACC, 15 december bij DTS in Zaandam en 22 december de finalewedstrijd bij UWTC in Uithoorn.

Clubcrosscompetitie (8dec)
Of het door het slechte weer kwam in de ochtend? Maar het was rustig bij de clubcrosscompetitie van UWTC. Uitslagen: 40-: 1 Gerben vd Knaap, 2 Jim v Vliet, 3 Lars Wiebes. 40+: 1 Frans v Heteren, 2 Robert Wiebes, 3 Wouter Verhoef, 4 Peter Wiebes, 5 Rene Wiebes, 6 Gijs Kostman. jeugd: 1 Sophie Mastenbroek

Veldrit Almelo
Zondag 8 december reden zes UWTC leden in Almelo. Heel veel modder maakte het parcours erg glad en zwaar. Als eerste mocht Sjon van den Berg van start bij de masters 40+. Een hele slechte start en ook nog eens een slechte eerste bocht. Uiteindelijk werden er weer punten gescoord voor het regelmatigheidsklassement, een 24ste plaats. Bij de dames reed Elleke Claessen eerst nog op podiumkoers. Maar ze had vandaag geen goede benen en zakte gaandeweg de wedstrijd wat plaatsen naar achteren. Elleke werd 6e. En Judith van Maanen reed naar de 11e plaats. Tommy Oude Elferink, Ian van den Berg en Bart de Veer gingen van start bij de elite/beloften/amateurs. Bij het ingaan van het veld was er door de gladheid een massale valpartij waar Tommy en en ook Ian tussen lagen. Bart had nergens last van, hij reed voor de valpartij uit. Voor Tommy begon dus de inhaalrace vanaf ongeveer de 20ste positie. Aan de leiding lag een Poolse elite renner. Hierachter Bart in een groepje van vier, en dit groepje werd gedurende de wedstrijd steeds kleiner. Met nog zo'n drie rondjes te rijden reed Bart onbedreigd op tweede positie en kwam weer wat dichter bij de koploper. Ian viel later in de wedstrijd nog een keer en met een pijnlijke knie besloot hij de wedstrijd te verlaten.  Tommy schoof ondertussen plekje voor plekje op en maakte het in de eindfase nog erg spannend om de laatste podiumplaats. Hij wist zijn concurrent eruit te sprinten en zo mochten zowel Bart als Tommy zich opmaken voor de huldiging, zij werden tweede en derde in het overall klassement. En hiermee eerste en tweede bij de amateurs. Een sterk weekend voor Tommy met twee tweede plaatsen bij de amateurs. 

 Laatst bewerkt op: 9 december 2019 15:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Weer podium voor UWTC in het veld

Zaterdag 7 december deden er een heel aantal UWTC leden mee aan de nationale veldrit in Amersfoort. De 40e editie van de veldrit van Amersfoort werd op een nieuwe locatie verreden en deze wedstrijd was tevens een topcompetitie wedstrijd. Er waren dan ook grote startvelden.Bij de masters 40+ een nette … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: