001- Uithoorn
Radio Aalsmeer live vanaf Kerstmarkt

Radio Aalsmeer live vanaf Kerstmarkt


Geplaatst op: 10 december 2019

De programmamakers van Radio Aalsmeer kun je op veel evenementen en tijdens festiviteiten in Aalsmeer tegenkomen. Zo zijn ze er ook weer bij op de Kerstmarkt, die aanstaande zaterdag in de Historische Tuin plaatsvindt. Tussen 10.00 en 15.00 uur worden de programma’s ‘Sem op Zaterdag’, ‘Weekend Magazine met Jan’ en ‘Weekend Magazine met Rinus’ live uitgezonden vanaf de overdekte kerstmarkt, die georganiseerd wordt door de Lionsclub Aalsmeer Ophelia. De toegang is gratis.
 
Donorkind bij ‘Echt Esther’
Te gast bij ‘Echt Esther’ op donderdag 12 december om 19.00 uur is Roséanne Timmer–Aukes. Roséanne (1991) is een donorkind, opgegroeid bij twee moeders en verwekt door middel van een anonieme zaaddonor. Na een moeilijke zoektocht van bijna 10 jaar is Roséanne een half jaar geleden achter de identiteit van haar donorvader gekomen, Ze wil haar verhaal graag delen om andere donorkinderen te inspireren. Ook wil ze donoren oproepen zich te melden, zodat donorkinderen achter hun identiteit kunnen komen. Dit onderwerp is de laatste tijd veel in de actualiteit. Esther isbenieuwd of Roséanne daar blij mee is en wat voor band ze heeft of graag wil krijgen met haar donorvader. Heb jij ook een vraag voor Roseanne of zelf een soortgelijke ervaring? Mail deze dan naar esther@radioaalsmeer.nl. Meeluisteren kan donderdag 12 december vanaf 19:00 uur overal ter wereld via www.radioaalsmeer.nl
 
‘That’s Life’ live Aan Tafel en ook op tv
Donderdagavond 12 december is er om 20.00 uur weer een ‘That’s Life’. Deze december-editie wordt een bijzondere, omdat programmamakers Jenny, Wilbert, Dennis en Frans live op locatie gaan uitzenden vanuit het Oude Raadhuis. Op uitnodiging van de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer wordt het een locatie-uitzending met alle kunstenaars en een paar vrijwilligers van de nieuw te openen expositie ‘Aan Tafel’. Er is aandacht voor Jan Daalman met gedichten uit het Poelboekje die prachtig op muziek zijn gezet. Mark van Kuppevelt vertelt over zijn verkoopexpositie ‘onder de hamer’van aankomend weekend. En er is live muziek met sopranen Ireen van Bijnen en Mirelle Verheijen en zanger Simon Prins.

Een primeur voor het programma is dat deze uitzending volledig live wordt uitgezonden op de tv-zender van Radio Aalsmeer.
 
‘Blikopener Radio’ met Maarten Lens-Fitzgerald
Ondernemen in dat wat nieuw is; dat is wat Maarten Lens-Fitzgerald doet. Hij begon ooit met websites en een Augmented Reality-app en is nu bezig met voice-services. Zijn bedrijf ontwikkelt hardware en software voor het verwerken van spraakinvoer. Maandag 16 december van 18.00 tot 19.00 uur wordt hij bij ‘Blikopener Radio’ uitgehoord. Verder zal Wilg haar blikopeners van deze week weergeven en wordt er gebeld met twee columnisten.

Op de website kun je de uitzending van 9 december met Karima el Bakkali terugluisteren. Zij is pas 21 jaar en heeft nu al een community van 8000 vrouwen: Get Fat With Me. Met deze community helpt ze vrouwen die met ondergewicht kampen en op een gezonde manier willen aankomen. Ze is genomineerd voor diverse prijzen, zoals voor Young Impact en De Jonge 100. De technische nieuwtjes (onder andere over ruzie om elektrische stepjes…) van Wilg en Hermaniak maakten deze uitzending compleet.
 
Martine Kroon over Amnesty in 'Door de Mangel'
Maandag 9 december was het Natasja Kluinhaar die als 276e gast aanschoof achter de microfoon van talkshow ‘Door de Mangel’. Zij werd gevraagd door Thamar van den Bergen. Natasja heeft samen met haar partner en dorpsdichter Marcel Harting een kunstkast beschilderd. Ondanks de ziekte van Natasja maken zij er samen het beste van.

Ze heeft uiteraard ook een volgende gast aangedragen. De 277e schakel aan de inmiddels zeer lange ketting is Martine Kroon. Zij zet zich o.a. in voor Amnesty International en het klimaat. Natasja vraagt zich af waar zij ondanks haar beperking de energie vandaan haalt om zich daar zo voor in te zetten. Het antwoord op deze vraag en nog veel meer, hoor je maandag 16 december vanaf 19.00 uur. Mocht je als luisteraar een vraag hebben voor Martine mail deze dan naar: studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.
 
Afscheid Laurens bij ‘Young Ones’
Na zo’n zes jaar vrijwilliger te zijn geweest bij Radio Aalsmeer heeft Laurens Niezen aangegeven voorlopig te stoppen met programma’s maken bij de lokale radio-omroep. De 18-jarige Aalsmeerder heeft een passie voor media en was al jong bezig met cassettebandjes inspreken en muziek draaien. Bij Radio Aalsmeer heeft hij een tijdje meegekeken, werd technicus bij een aantal programma’s en heeft nu met Jonas en Ilse zijn eigen jeugdprogramma ‘Young Ones’. Ook is hij betrokken bij ‘DIT’, Dj’s in Training, op de zaterdagavond. Maar door drukke werkzaamheden en een interne opleiding bij AT5, moet hij tot zijn verdriet een tijdje stoppen bij Radio Aalsmeer. De ‘Young Ones’-uitzending van woensdag 18 december is voorlopig zijn laatste radio-optreden. In die uitzending wordt teruggeblikt op de hoogtepunten van 2019, vooruitgeblikt op 2020 en wordt de activiteitenkalender voor de Kerstvakantie doorgenomen. 


Laatst bewerkt op: 10 december 2019 08:04

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer live vanaf Kerstmarkt

De programmamakers van Radio Aalsmeer kun je op veel evenementen en tijdens festiviteiten in Aalsmeer tegenkomen. Zo zijn ze er ook weer bij op de Kerstmarkt, die aanstaande zaterdag in de Historische Tuin plaatsvindt. Tussen 10.00 en 15.00 uur worden de programma’s ‘Sem op Zaterdag’, ‘Weekend Magazine met Jan’ en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: