001- Uithoorn

Muzikaal theaterspektakel op Fort Abcoude


Geplaatst op: 19 september 2011

Komende zaterdag, 24 september, is Fort Abcoude het decor van een theater- en muziekspektakel voor jong en oud, dat wordt uitgevoerd door circa 300 amateurkunstenaars uit alle kernen van gemeente De Ronde Venen. Met deze knaller, onder leiding van regisseurs van Troupe A'dour uit Wilnis, wordt in Abcoude het fortenevenement Stelling Nemen afgesloten.

Als toeschouwer wordt u op deze zaterdagmiddag meegenomen in de sfeer van bijna honderd jaar geleden als koningin Wilhelmina een werkbezoek aan het fort brengt. Onder de vele aanwezigen bevinden zich soldaten, leden van de hofhouding, oproerkraaiers, straatartiesten, marskramers, boeren, burgers en buitenlui.

De amateurspelers van alle leeftijden die aan het spektakel meedoen, zijn onder anderen afkomstig van Balletschool Abcoude, Kunstencentrum De Hint (bigband), Blokfluitstudio Anne Kewitsch, Accordeonvereniging Con Amore, de koren Creatoon, Kinderkoor Abcoude, De Blonde Lokken, De Turfschippers en De Regenboog, het Regionaal Operette en Musicalkoor, Acrogym GVM'79, Saluutbatterij Amsterdam, toneelvereniging Altovi, Theaterklas Marjolein Macrander en Vertelkring De Schatkist. Plus diverse spelers die niet bij een vereniging zijn aangesloten.
Het theaterspektakel begint om 13.30 uur met, tot 15.30 uur, korte acts op diverse locaties in en om het fort. De afsluiting is tussen 15.30 en 16.00 uur met een grote finale op het exercitieveld waar alle deelnemers aan meedoen. Op dat veld worden zaterdagmiddag ook kanonschoten gelost door de Saluutbatterij Amsterdam.
Zaterdag kunt u op Fort Abcoude tevens een fototentoonstelling over de Stelling van Amsterdam bewonderen plus een expositie van schilderijen die gemaakt zijn tijdens de speciale workshop ‘Naar Mondriaan' bij de Oostzijdse Molen aan het Gein op zaterdag 10 september.

De meest actuele informatie over Stelling Nemen vindt u op www.stellingnemen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Muzikaal theaterspektakel op Fort Abcoude

Komende zaterdag, 24 september, is Fort Abcoude het decor van een theater- en muziekspektakel voor jong en oud, dat wordt uitgevoerd door circa 300 amateurkunstenaars uit alle kernen van gemeente De Ronde Venen. Met deze knaller, onder leiding van regisseurs van Troupe A'dour uit Wilnis, wordt in Abcoude het fortenevenement … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: