001- Uithoorn
Dancecrews JuudsDanceCentre vol in de prijzen

Dancecrews JuudsDanceCentre vol in de prijzen


Geplaatst op: 10 december 2019

Afgelopen zondag 8 december waren de eerste wedstrijden van het dansseizoen. JuudsDanceCentre had dit jaar gekozen om te starten bij de landelijke competitie van WeKnowYouCanDance in het Kennemertheater in Beverwijk. Teams uit het hele land en zelfs uit België komen hier samen om hun prestaties in een sportieve en gezellige sfeer met elkaar te meten. De choreografieën worden beoordeeld door een vakkundige jury uit het professionele werkveld wat de competitie extra spannend maakt.

Het jongste team, Mixed Sensation, is samengesteld uit leerlingen van DanceStudioShannaElleswijk en JuudsDanceCentre. Voor Mixed Sensation was het hun allereerste wedstrijd ooit, zij dansen pas sinds september met elkaar.
Op de vroege ochtend mocht deze jongste categorie als eerste aantreden op het grote podium, met een beetje gezonde zenuwen maar vooral heel veel zin om hun dans te gaan laten zien stonden ze te wachten in de coulissen. Wat duurt dat dan lang als je pas als allerlaatste mag dansen van jouw categorie…Maar toen ze eenmaal mochten, kwamen ze met stralende gezichten oplopen en lieten ze zien waar ze zo hard voor geoefend hadden. Wat een vrolijkheid en plezier straalden ze uit naast het goed uitvoeren van de choreo. Ze knalden van het podium met hun vrolijke gezichten en iedereen stond op de goede plekken. Dit plezier kwam duidelijk over op het publiek en de jury, bij deze eerste wedstrijd werden zij beloond met een derde prijs! Ondanks de jonge leeftijd van sommige meisjes wisten zij zich goed staande te houden in deze leeftijdscategorie en het hoge dansniveau. Sanne en Melanie dansten voor het eerst hun duowedstrijd. Met een eigen gemaakte choreo lieten zij zien wat zij ook op modern niveau in huis hebben. Heel goed en technisch sterk lieten zij hun dans zien, maar hier was de concurrentie erg groot (12 duo’s). Met een klein verschil werden zij 4e, volgende keer zitten jullie bij de beste 3 meiden.

X-Treme Motion danste een leeftijdscategorie hoger en had behoorlijk wat concurrentie. In de Freestyle categorie is het toch spannend wat de jury de beste, mooiste, leukste uitgevoerde choreografie vindt. Met iets compleet anders dan de concurrenten brachten de meiden van X-Treme Motion hun dans stoer, strak met de juiste uitstraling op het podium. Zelf stonden ze zo te genieten tijdens het dansen, want alles klopte gewoon. Dit gevoel hebben ze goed overgebracht. De jury genoot duidelijk mee, want deze meiden hebben de beker voor de eerste plaats gewonnen, zo goed gedaan!

S’Middags was het eerst de beurt aan Formation, die ook daadwerkelijk de middagshow mocht openen. Toch altijd wel lastig om als allereerste te mogen dansen, maar dit deden zij vol overgave ondanks dat er een zieke dame tussenstond. Hun vrolijke choreo Dance! werd best hooggewaardeerd maar helaas net niet hoog genoeg voor een plaats bij de beste 3, volgende keer beter en dames een 4e plaats is ook heel knap in deze categorie.

Definition was als laatste aan de beurt in deze categorie en had dus al heel wat concurrentie voorbij zien komen. Verschillende soorten stijlen maar niets wat te vergelijken was met hun Dragqueenmix op hakken. Wat stonden zij een show weg te geven ondanks dat ze erg zenuwachtig waren, was hun uitstraling precies de juiste bij dit nummer. Dit vond de jury blijkbaar ook, want hun commentaar was dat de uitstraling geweldig was, meiden staan mooi en goed op hun hakken en gebruiken de juiste techniek. Definition werd beloond met een beker voor de 2e plaats! Met al deze positieve tips en tops van de jury kunnen wij weer verder trainen, want aan het plezier en enthousiasme van de teams zal het niet liggen, de sfeer is top. Dat stralen ze ook uit op het podium, dus dat beloofd nog wat voor het komende wedstrijdseizoen.Laatst bewerkt op: 10 december 2019 16:18

Bron: Ingezonden Stukken -

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dancecrews JuudsDanceCentre vol in de prijzen

Afgelopen zondag 8 december waren de eerste wedstrijden van het dansseizoen. JuudsDanceCentre had dit jaar gekozen om te starten bij de landelijke competitie van WeKnowYouCanDance in het Kennemertheater in Beverwijk. Teams uit het hele land en zelfs uit België komen hier samen om hun prestaties in een sportieve en gezellige … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: