001- Uithoorn
De Ronde Venen wil doorrijden op N201 verbeteren

De Ronde Venen wil doorrijden op N201 verbeteren


Geplaatst op: 12 december 2019

De gemeente De Ronde Venen heeft de provincie maatregelen voorgesteld om de doorstroming op de N201 te verbeteren. De provinciale weg loopt van Uithoorn naar Hilversum en komt onder meer langs Vinkeveen.

De gemeente stelt onder meer voor om de N201 bij Hofland recht door te trekken. Nu loopt de weg met een bocht om het dorp heen. Door die bocht af te snijden moet de doorstroming verbeteren. Wel wil de gemeente dat er een aansluiting komt op de Veenweg en Hofland. Voor fietsers zouden er tunnels of bruggen moeten komen, zodat zij geen last hebben van het autoverkeer.

Verder wil de gemeente de weg ter hoogte van het viaduct bij Vinkeveen verdiept aanleggen. Op die manier komt de Herenweg over de N201 heen. Volgens de gemeente worden daarmee de leefbaarheid in het dorp en de luchtkwaliteit verbeterd. Daarnaast moet de brug zorgen voor meer ruimte voor fietsers.

De gemeente wil niet alleen de N201 aan laten pakken. Wethouder Alberta Schuurs: "Comfortabele en vrijliggende fietspaden zijn ook belangrijk. Op dit moment zijn de fietspaden die van oost naar west lopen smal en liggen dicht op de N201. Dat moet beter. Een fietspad van oost naar west kan prima los van de N201 worden aangelegd."

Of deze plannen van De Ronde Venen doorgaan is nog onduidelijk. Eerder besloot de provincie al wel dat de N201 een 80-kilometerweg blijft en niet verbreed wordt. Ook aan inwoners is gevraagd mee te denken over de toekomst van de weg. De provincie Utrecht zal alle ideeën bekijken en neemt naar verwachting rond de zomer een besluit.

 


Laatst bewerkt op: 12 december 2019 06:31

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Ronde Venen wil doorrijden op N201 verbeteren

De gemeente De Ronde Venen heeft de provincie maatregelen voorgesteld om de doorstroming op de N201 te verbeteren. De provinciale weg loopt van Uithoorn naar Hilversum en komt onder meer langs Vinkeveen. De gemeente stelt onder meer voor om de N201 bij Hofland recht door te trekken. Nu loopt de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: