001- Uithoorn
Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners Uithoorn

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners Uithoorn


Geplaatst op: 12 december 2019

Onder het motto ‘Jouw gemeente, jouw zaak’ biedt gemeente Uithoorn ook in 2020 gratis de cursus Politiek Actief aan. Deelnemers leren debatteren en efficiënt invloed uitoefenen op de lokale politiek.

Cursus Politiek Actief

De cursus Politiek Actief gaat 25 februari 2020 van start en bestaat uit vijf bijeenkomsten met elk een eigen thema. Naast theoretische kennis, worden ook vaardigheden zoals debatteren en lobbyen bij de gemeente verbeterd. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard worden ook lokale politici en bestuurders uitgenodigd om ervaringen uit de praktijk te horen. Als afsluiting van de cursus bezoeken de deelnemers een raadsvergadering.

Voor wie

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast is de cursus ook zeer geschikt voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Maar ook degene die gewoon nieuwsgierig is en wel eens wil weten hoe die lokale politiek nu eigenlijk werkt, is van harte welkom!

Enthousiaste deelnemers

In 2019 is deze cursus ook georganiseerd en zeer positief ontvangen. De cursus zat snel vol en een aantal deelnemers is aan de slag gegaan bij een politieke partij. “Alles wordt op een duidelijke

manier uitgelegd door bevlogen mensen die graag willen uitleggen hoe het allemaal werkt.“ “ik weet nu hoe de lokale politiek werkt en waar ik terecht kan met mijn ideeën en opinie.” Aldus enkele enthousiaste deelnemers van de cursus Politiek Actief in 2019.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 25 februari 2020           Introductie, kennismaking en algemene staatsinrichting
  • 3 maart 2020               Hoe werkt de gemeente(raad)?
  • 17 maart 2020              Gemeentelijke financiën en lobbyen bij de gemeente
  • 31 maart 2020              De Uithoornse politieke partijen
  • 14 april 2020                Debatteren en spreken in het openbaar
  • 23 april 2020                Raadsvergadering bijwonen
  • Aanvang is steeds om 19.30 uur; eindtijd rond 22.00 uur.


Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 14 februari 2020 bij Hans van Leeuwen, raadsgriffier van Uithoorn, via griffie@uithoorn.nl. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol = vol.


Laatst bewerkt op: 12 december 2019 07:11

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners Uithoorn

Onder het motto ‘Jouw gemeente, jouw zaak’ biedt gemeente Uithoorn ook in 2020 gratis de cursus Politiek Actief aan. Deelnemers leren debatteren en efficiënt invloed uitoefenen op de lokale politiek. Cursus Politiek Actief De cursus Politiek Actief gaat 25 februari 2020 van start en bestaat uit vijf bijeenkomsten met elk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: