001 - Homan Zonnepanelen
Meerlandencheque voor 17 Aalsmeerse organisaties

Meerlandencheque voor 17 Aalsmeerse organisaties


Geplaatst op: 14 december 2019

Op donderdag 12 december werden in Heemstede voor de 13e keer de cheques van het Meerlandenfonds uitgereikt. Meerlanden stelt met dit fonds € 55.000,- beschikbaar voor goede doelen en verenigingen in de gemeenten waar zij werkzaam is. Wethouder Wilma Alink mocht tijdens de feestelijke bijeenkomst de cheques overhandigen aan de Aalsmeerse prijswinnaars.

Dit jaar had het Meerlandenfonds in totaal 276 aanvragen uit elf gemeenten ontvangen. Uiteindelijk zijn 108 winnaars gekozen. Daarvan komen er maar liefst 17 uit Aalsmeer. Wethouder Alink mocht aan vijf prijswinnaars de cheque persoonlijk overhandigen. “De inzet van vrijwilligers is ontzettend belangrijk voor de activiteiten in de gemeente Aalsmeer. Het is mooi dat Meerlanden hier jaarlijks aandacht voor heeft en op deze manier verenigingen en organisaties een steuntje in de rug biedt”, aldus de wethouder.

Van Kinderkunstroute tot duo-fiets

Stichting De Kunstploeg kreeg tijdens de uitreiking € 800,- als bijdrage voor hun project om een Kinderkunstroute in Kudelstaart te realiseren. De basis hiervoor zal een dichtbundel van de basisschoolkinderen zijn over bijzondere plekken in hun wijk. Vereniging van Vogelvrienden voor Aalsmeer en omstreken ontving € 400,- voor grotere, diervriendelijkere kooien voor hun jeugdleden. Damesvereniging Kudelstaart kreeg € 600,- overhandigd voor een elektronisch kienapparaat en een headset met microfoon en versterker voor de bingo- en kienavonden.

Aan Stichting Down Town Ophelia werd een cheque van € 503,- gegeven als investering in een nieuw, gemakkelijk kassasysteem met pinapparaat. Op deze manier kunnen ook mensen met een beperking de kassa bedienen. Stichting Vrienden van Zorgcentrum Aelsmeer mocht € 800 euro in ontvangst nemen als bijdrage voor een duo-fiets, die de mogelijkheid moet geven voor een cliënt om met een begeleider te gaan fietsen.

Afscheid Joost Hoffscholte

Oud-burgemeester van Aalsmeer Joost Hoffscholte nam afscheid als bestuurslid. Als initiatiefnemer van het Meerlandenfonds sprak hij uit dat hij hoopt dat ook na zijn vertrek het fonds blijft bestaan. Alle toegekende bedragen zijn terug te vinden op de website van Meerlanden.


Laatst bewerkt op: 14 december 2019 06:29

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Meerlandencheque voor 17 Aalsmeerse organisaties

Op donderdag 12 december werden in Heemstede voor de 13e keer de cheques van het Meerlandenfonds uitgereikt. Meerlanden stelt met dit fonds € 55.000,- beschikbaar voor goede doelen en verenigingen in de gemeenten waar zij werkzaam is. Wethouder Wilma Alink mocht tijdens de feestelijke bijeenkomst de cheques overhandigen aan de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: