Atlantis 2 houdt de laatste punten van het jaar thuis

Geplaatst op: 15 december 2019

Afgelopen zaterdag mocht het door Van Walraven gesponsorde thuis Atlantis 2 aantreden tegen het tot dan toe volledige onbekende Revival 2 uit Terschuur. Nog nooit hadden beide ploegen tegenover elkaar gestaan, dus over de tegenstander was weinig bekend. Wel had de ploeg uit Mijdrecht wat recht te zetten na de nodeloos verloren punten van vorige week. Na een niet al te hoogstaande wedstrijd werd er gewonnen met 20-14 en bleven de laatste punten van het jaar in Mijdrecht.

Het duurde even maar Atlantis opende de score met een een mooi afstandschot. De eerste keer kon Revival nog gelijk komen, maar daarna liepen de Mijdrechtenaren langzaam maar zeker uit tot 5-1. Vanaf minuut één was eigenlijk wel duidelijk dat het door van Walraven gesponsorde 2e team van Atlantis een veel hoger niveau had dan de tegenstander uit Terschuur. Toch kon Atlantis dit maar moeizaam in score uitdrukken en zo liet het de tegenstander weer naderen tot op een score van 6-5. Voor rust wist de ploeg gelukkig wel weer op een comfortabele voorsprong te komen door een stand van 9-5 op het scorebord te zetten.

Ook na rust kon Atlantis, Revival niet echt van zich afschudden. Er waren vele goede kansen, maar deze werden maar beperkt verzilverd. Lang bleef het gat van 4 doelpunten stand houden al had het gat al veel groter moeten zijn. Even begon coach Mark Goverse hem te knijpen toen Revival weer tot op 2 punten dichterbij kwam en het scorebord met nog een kwartier te spelen een stand van 13-11 liet zien. Maar op dat moment leek de ploeg secuurder te gaan spelen en kon de voorsprong weer gestaag uitgebouwd worden. Via 16-11 naar 20-13. De eindstand werd uiteindelijk door Revival bepaald op 20-14.

Na vier wedstrijden gespeeld te hebben, eindigt Atlantis 2 het jaar 2019 op een gedeelde 1e plek samen met Exakwa 2. Deze ploegen zullen elkaar volgend jaar op 18 januari in Lelystad treffen. Daarvoor zal er nog tegen Rohda 4 gespeeld worden op 11 januari in Amsterdam. Eerst zal de ploeg van een welverdiende kerstvakantie gaan genieten.

Laatst bewerkt op: 15 december 2019 18:26

Afgelopen zaterdag mocht het door Van Walraven gesponsorde thuis Atlantis 2 aantreden tegen het tot dan toe volledige onbekende Revival 2 uit Terschuur. Nog nooit hadden beide ploegen tegenover elkaar gestaan, dus over de tegenstander was weinig bekend. Wel had de ploeg uit Mijdrecht wat recht te zetten na de … Lees meer »