001 - Tuimarkt

Fotografie op de Vuurvogel Uithoorn


Geplaatst op: 19 september 2011

Wat een topdagen voor de groepen 7 en 8 van de Vuurvogel! De kinderen wisten dat ze woensdag en donderdag meededen aan een workshop, maar dat het zo leuk zou zijn hadden ze niet gedacht.

's Morgensvroeg werden de klassen omgetoverd tot fotostudio's en toen de kinderen om 8.00 uur binnenkwamen zagen de klassen er niet zo uit als dat ze gewend waren. Wat een verrassing!

Er stonden laptops klaar in de groepjes en in de computerhoek. Er was een complete rekwisietenafdeling (verkleedafdeling) vol met kleren, maskers, pruiken en gebruiksvoorwerpen. Voor elk groepje lag er een fototoestel klaar en Andor (de echte fotograaf) stond klaar om met de kinderen de workshop te gaan doen.
We hebben gekozen voor het thema "Helden" want tijdens de Kinderboekenweek heeft de school een tentoonstelling "Helden"en kan iedereen die het werk wil zien komen kijken op de Open Dag van 12 oktober a.s.
De kinderen leerden een script maken, een verhaallijn schrijven, rollen verdelen en daarna was het tijd om te leren fotograferen. Dat is niet zomaar eventjes op een knopje drukken en de foto is klaar... nee... Andor leerde de kinderen verschillende standpunten in te nemen om een foto spannender, enger, vrolijker, indrukwekkender of zieliger te maken. Daarna gingen de kinderen aan de slag om te oefenen om vanuit verschillende standpunten foto's te maken. Ze lagen op de grond, stonden op de stoelen maar ook op de tafels, wat normaal helemáál niet mag....
Hierna was het tijd om naar buiten te gaan zodat met het zelfgemaakte script de juiste foto's gemaakt konden worden voor het fotostripverhaal.

Het was heel bijzonder om alle fotografen en acteurs rond de school te zien werken. En wat een leuke en originele ideeën hadden de kinderen voor hun verhaal en voor de locaties die nodig waren om het verhaal uit te beelden en voor hun kostuums!

Daarna werden de foto's geüpload en konden de kinderen, onder begeleiding van Andor en de leerkrachten, aan het werk met het speciale computerprogramma om van de foto's een fotostripverhaal te maken compleet met spreek- en denkballonnen!

Het resultaat zien de kinderen volgende week en u kunt het zien op onze Open Dag van 12 oktober aanstaande.
Graag tot ziens!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fotografie op de Vuurvogel Uithoorn

Wat een topdagen voor de groepen 7 en 8 van de Vuurvogel! De kinderen wisten dat ze woensdag en donderdag meededen aan een workshop, maar dat het zo leuk zou zijn hadden ze niet gedacht. 's Morgensvroeg werden de klassen omgetoverd tot fotostudio's en toen de kinderen om 8.00 uur … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: