001- Uithoorn
ACC finale bij UWTC

ACC finale bij UWTC


Geplaatst op: 24 december 2019

Zondag 22 december is de elfde en tevens finale wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie (ACC) bij UWTC verreden. Ongeveer 200 deelnemers van 8 jaar tot 60+ deden mee. Bij de jeugd A reed Morgan Hartveldt een degelijke wedstrijd, al kon hij niet met de snelsten mee. Zijn voorsprong in het ACC klassement was echter al zo groot dat de verdiende 1ste plaats in het eindklassement niet meer in gevaar kwam.

Bij de jeugd B kwam Jytte Timmermans in haar wedstrijd direct na de start wat in het gedrang en ging daardoor pas als 10de het veld in. Het gladde en modderige parcours lag haar wel, waardoor ze uiteindelijk als 7de is gefinished. In de eindstand van de ACC had ze net zoveel punten als Rianne Damiaans en zo waren ze beide de beste dame. Aangezien Rianne vandaag net iets meer punten wist te scoren kreeg Rianne de beker van de 6e plaats en Jytte die van de 7e plaats in het eindklassement. Op de vierde plaats eindigde Steijn vd Laarse. Steijn is een neef van Morgan en door de familie Hartveldt enthousiast gemaakt om ook aan de ACC mee te doen. De vader van Steijn is alweer een poosje sponsor van het succesvolle  UWTCX team en zijn bedrijf Coloriginz is dan ook duidelijk zichtbaar op de UWTCX kleding. Vanaf 2020 staat Coloriginz ook op de nieuwe kleding van de wielren en toer van UWTC.

Jari Buskermolen en Sem Amelink reden bij de C jeugd een goede wedstrijd. Voor Sem stond er nog wat spanning op omdat hij bij een goed resultaat 9de in het klassement zou blijven. De 10de plaats van vandaag was net voldoende om in zijn eerste cross jaar deze prima plek te bereiken. Ook Jari reed een goede wedstrijd. Een prima 14de plek vandaag was in het klassement voldoende om zelfs nog een plekje te stijgen. In het eindklassement is een mooie 15de plek zijn deel.

Bij de nieuwelingen werd Mike Derogee 5e en Lars Hopman kreeg na anderhalve ronde een lekke band en dit betekende einde wedstrijd voor hem. Maar Lars werd toch nog 8e in het eindklassement.

Bij de dames reed onze enige UWTC deelneemster Diana Kuijpers de wedstrijd niet uit, dnf. Desondanks werd ze toch netjes 7e in de eindstand.
De 45+ is iedere week weer één van de drukste groepen. En ook vandaag stonden er weer bijna 50 deelnemers aan de start. Achter de podiumplaatsen was er een spannende strijd om de 4e en 5e plaats door Dick Visser en UWTC lid Wilfred Zijerveld, die in het voordeel van Dick Visser beslecht werd. Hiermee was Wilfred de beste UWTC deelnemers bij de 45+. Uitslag overige UWTC-ers: 17 Wilfried Burgmeijer, 23 Frank Jansen, 28 Vincent Derogee.
Bij de 45 - maakte Tommy Oude Elferink vandaag de keuze om Boxtel te laten schieten en bij UWTC de ACC finale te gaan rijden. Dit vanwege niet 100% wedstrijdfit te zijn. Achteraan starten is altijd een uitdaging, maar mede dankzij wat val en struikelwerk ging Tommy als 4e het veld in en reed de eerste ronde samen met Wesley Damiaans in de rondte. Even sloeg de twijfel toe gezien Wesley een zeer snelle eerste ronde uit de benen schudde en Tommy moeite had om het gaatje op hem dicht te rijden. Echter pakte Tommy in de tweede ronde de kop en reed onbedreigd naar de eerste plek, onder het genot van een aantal enthousiaste UWTC supporters langs de kant. Het was een prachtige sfeer op een zeer zwaar baggerrondje. Tweede werd Rick Veenhoven en derde Wesley Damiaans.  Sven Buskermolen reed stootlek en had vandaag helaas geen extra wielset/fiets bij zich, einde wedstrijd. Mark Touwen werd 19e, Gerben vd Knaap 21e, Marco Koole 23e.  

Al met al is het weer een prachtige competitie geweest. Met dank aan alle trouwe en enthousiaste deelnemers, alle verenigingen die een wedstrijd hebben georganiseerd en de mensen van de ACC organisatie. De ACC organisatie had het goed voor elkaar waardoor ook de uitreiking van de eindprijzen erg vlot verliep. Hulde hiervoor!

Veldrit Woerden
Zaterdag 21 december is de 27e veldrit van Woerden verreden in wijkpark Molenvliet. Omdat het zo lekker dicht bij huis is, was er ook een heuse fanclub aanwezig, leuk. En zij zagen een mooie strijd bij de amateurs. Tommy en Bart waren al snel, samen met Atse ten Brinke, aan de leiding in de wedstrijd. Vandaag was de juiste bandenkeuze en op tijd wisselen van fiets erg belangrijk. Drukte dus voor de hulptroepen in de wisselpost. Helaas kreeg Tommy pech met zijn fiets, en moest lopend verder tot de wisselpost. Weg podiumplaats...... Uiteindelijk wist Tommy nog weer heel wat plaatsen goed te maken en finishte op de 9e plaats. Voor in de wedstrijd wist Bart met nog zo'n 2 rondjes te rijden, na een fietswissel, zijn laatste concurrent van zich af te schudden.  Hiermee greep hij zijn  negende overwinning van dit seizoen. Bas werd 8e, Menno 16e, Ian 30e en Maarten 37e.

Bij de nieuwelingen wist Mike net geen punten voor het regelmatigheidsklassement te scoren, Mike werd 33e. Duuk 44e en Rens 47e.
Bij de masters 40+ werd Mark 23e en Frank 37e.

Veldrit Boxtel
Bart, Bas, Menno en Ian reden zondag de veldrit in Boxtel. En Bart reed weer een ijzersterke wedstrijd. Zijn concurrenten wist hij gedurende de wedstrijd van zich af te schudden en zo reed hij voor de tweede keer dit weekend solo naar de overwinning. Bas werd 6e, Menno 11e en Ian reed de wedstrijd niet uit. 

NK omnium
Bij het baanwielrennen is Lorena Wiebes vierde geworden op het NK omnium in Apeldoorn. Het was spannend strijd om de laatste podiumplaats. 
Eindstand bij de elite-vrouwen:  1. Kirsten Wild 129, 2. Amy Pieters 124, 3. Nina Kessler 104, 4. Lorena Wiebes, 103, 5. Kirstie van Haaften 103.

Laatst bewerkt op: 24 december 2019 09:35

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

ACC finale bij UWTC

Zondag 22 december is de elfde en tevens finale wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie (ACC) bij UWTC verreden. Ongeveer 200 deelnemers van 8 jaar tot 60+ deden mee. Bij de jeugd A reed Morgan Hartveldt een degelijke wedstrijd, al kon hij niet met de snelsten mee. Zijn voorsprong in het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: