Dagtocht De Weistaar bij De Paraplu


Geplaatst op: 19 september 2011

De zomer loopt op z'n einde, het najaar begint binnenkort, dus de hoogste tijd om nog eens een gezellig uitstapje te maken.
De Stichting 'Paraplu' stelt u daartoe ruimschoots in de gelegenheid met een altijd weet gezellige en aangename dagtocht.

Op donderdag 13 oktober a.s. wordt om 8.45 uur vertrokken, vanaf de parkeerplaats bij de "Willistee" in Wilnis, via een mooie route binnendoor naar Maarsbergen met als bestemming "De Weistaar". Gelegen in midden Nederland, vindt men Kaasmuseum en Partyboerderij De Weistaar. Een veelzijdige en sfeervolle accommodatie voor zowel feestelijke als zakelijke ontmoetingen. Bovendien gelegen op een markante plek tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei.

Eerst wordt er koffie met gebak genuttigd, waarna via een film nadere informatiewordt gegeven over het kaas maken en uiteraard wordt er ook kaas geproefd. Aansluitend wordt het Museum en de Landwinkel bezocht. Al wandelend door het museum doet men vele indrukken op van vroeger. Het museum geeft een beeld over het maken van kaas en boter. Verder vindt men boerderijgevels, een dorpsplein en straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

In onze kaasmakerij bevinden zich alle attributen voor het maken van kaas. Videobeelden vertellen het kaasverhaal. Hier treft men veel verschillende soorten kazen in allerlei smaken en grote. In de Vallei-Landwinkel worden deze kazen te koop aangeboden.
Ondertussen is het tijd geworden voor de lunch. Hiermee wordt energie op gedaan om in de middag een partijtje Boerengolf te spelen. Na afloop daarvan is er nog gelegenheid om een consumptie te gebruiken. Om 15.30 uur wordt de terugreis naar Wilnis aanvaard. Deelname aan deze prachtige dagtocht kost € 43,00.

Voor aanmelding kan een inschrijfformulier worden ingeleverd dat kan worden gedownload op de website www.stichtingparaplu.nl, of afgehaald en ingeleverd bij de "Paraplu", Pieter Joostenlaan 28 te Wilnis. Via email kan men altijd terecht op info@stichtingparaplu.nl. Ook is het mogelijk om on-line in te schrijven via de website

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dagtocht De Weistaar bij De Paraplu

De zomer loopt op z'n einde, het najaar begint binnenkort, dus de hoogste tijd om nog eens een gezellig uitstapje te maken.De Stichting 'Paraplu' stelt u daartoe ruimschoots in de gelegenheid met een altijd weet gezellige en aangename dagtocht. Op donderdag 13 oktober a.s. wordt om 8.45 uur vertrokken, vanaf … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: