001 -Family
KDO strikt 30-jarige Mark Wietsma als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen

KDO strikt 30-jarige Mark Wietsma als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen


Geplaatst op: 3 januari 2020

Nadat begin december jl. bekend werd dat KDO en Raymond de Jong na dit seizoen, na negen jaar, uit elkaar gaan, is de Kwakelse selectie proactief op zoek gegaan naar een geschikte opvolger.
Onder leiding van technisch coördinator Maurice Bartels is de selectieprocedure zorgvuldig opgestart. Meerdere serieuze kandidaten meldden zich in sneltreinvaart bij de Kwakelse tweedeklasser. Uiteindelijk waren zowel de technische staf als een afvaardiging van spelers overtuigd van de kwaliteiten van de jonge en ambitieuze Mark Wietsma.

Voor velen zal Mark Wietsma een onbekende naam zijn, daarom stellen wij Mark graag aan jullie voor. Mark Wietsma is 30 jaar oud, woont samen met zijn vriendin en zoontje van 1 in het centrum van Utrecht. In het dagelijkse leven is Mark sportdocent op de MBO-opleiding ‘sport en bewegen’ in Hilversum. Vanaf zijn 18e is hij in aanraking gekomen met het trainersvak bij de jeugd van Zuidvogels en Huizen. Zo was Mark o.a. in het seizoen 2011-2012 trainer van de B1 van Huizen, welke op dat moment in de 2e divisie actief was. Vanaf het seizoen 2014-2015 werd de leergierige Mark aangesteld als trainer van de A1 van Argon. Eveneens was hij assistent-trainer van het eerste elftal. Drie seizoenen heeft hij beide functies succesvol bekleed en werkte toen ook samen met KDO-speler Jesse Stange en de KDO-leider Johan Stange. Na zijn periode bij Argon is Mark één seizoen actief geweest bij Legmeervogels als trainer van de J019-1 en als assistent van het eerste elftal. Op dit moment is Mark, voor het tweede seizoen op rij, assistent-trainer van eersteklasser Roda’46 in Leusden. Daarnaast is hij assistent-trainer van J016-1 bij eredivisieclub Sparta. Tot slot hoopt hij in mei 2020 zijn TC1 UEFA A diploma af te ronden, waarna hij zelfs een tweededivisieclub zou mogen gaan trainen.

Mark Wietsma zal in De Kwakel voor het eerst op eigen benen staan als hoofdtrainer van een eerste elftal. KDO wil Mark de kans geven om zich verder te ontwikkelen als trainer en is enthousiast over zijn gestructureerde en vernieuwende (o.a. digitalisering door videomateriaal te gebruiken) manier van coachen. Hij wil de selectie planmatig training gaan geven, waardoor spelers zowel individueel en als team tactisch en fysiek ontwikkeld worden. Mark hecht veel waarde aan de samenwerking tussen de staf en de spelers, waarbij ieder persoon geaccepteerd en ingezet wordt op zijn kwaliteiten. Bovendien heeft hij oog voor het plezier en is hij aangenaam verrast over de positieve energie vanuit de spelersgroep tijdens zijn sollicitatiegesprek.

Met bovenstaande in acht genomen, hebben de trainer, de spelers en het bestuur er alle vertrouwen in dat Mark Wietsma en KDO een goede match zullen worden.Laatst bewerkt op: 3 januari 2020 12:42

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

KDO strikt 30-jarige Mark Wietsma als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen

Nadat begin december jl. bekend werd dat KDO en Raymond de Jong na dit seizoen, na negen jaar, uit elkaar gaan, is de Kwakelse selectie proactief op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Onder leiding van technisch coördinator Maurice Bartels is de selectieprocedure zorgvuldig opgestart. Meerdere serieuze kandidaten meldden zich … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: