Vier tips om je woning toekomstbestendig te maken

Vier tips om je woning toekomstbestendig te maken


Geplaatst op: 27 januari 2020

Je bent zelf misschien al helemaal klaar voor de toekomst, maar is je woning dat ook? Door de jaren heen verandert je leven constant. Misschien komt er gezinsuitbreiding, vind je het belangrijk om steeds duurzamer te leven of moet je rekening gaan houden met je oude dag. Wat de toekomst ook brengt: er zijn altijd manier om jouw woning voor te bereiden op wat er komen gaat.

Isoleer je woning
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, dus goede isolatie is onmisbaar in het huis van de toekomst. Vergeet niet om je muren, dak en vloer te isoleren, zodat je aanzienlijk minder energie verbruikt. Ook nieuwe ramen zorgen voor wat extra isolatie. Ben je benieuwd naar de kosten van kunststof kozijnen of wil je weten hoeveel een raam vervangen gaat kosten? Neem dan contact op met een isolatie-expert bij jou in de buurt.

Vergroot je leefruimte
Koop je als starter een eigen huis, dan is het nooit verkeerd om je woning net wat groter te maken. Misschien heb je in de toekomst meerdere slaapkamers nodig voor je kinderen, of droom je er al jaren van om ooit een praktijk aan huis te beginnen. Bouw een extra kamer aan je huidige woning of vergroot je bovenverdieping met behulp van een dakkapel. Zo heb jij altijd voldoende ruimte om je dromen voor de toekomst te realiseren.

Maak je woning makkelijk begaanbaar
Ben je al slecht ter been of wil je zeker weten dat je ook op je oude dag van je eigen huis kunt blijven genieten? Dan is het verstandig om je woning gelijkvloers te maken. Verwijder alle drempels op je benedenverdieping om struikelgevaar te voorkomen. Daarnaast is het goed om op tijd te kijken naar je trap. Heb je hier voldoende ruimte voor een eventuele traplift?

Stap over op duurzame energie
Over een aantal jaar is het de bedoeling dat we helemaal geen aardas meer gebruiken. Bereid je goed voor op deze grote verandering en kies nu al voor een duurzamere energiebron. Zo is het mogelijk om een warmtepomp te installeren, die natuurlijke warmte uit de grond benut. Daarnaast zijn zonnepanelen nog altijd een goede optie. Voor beide duurzame alternatieven geldt dat je flink moet investeren. Dat is niet erg, want deze investering verdien je binnen een aantal jaar terug. Je bespaart namelijk aanzienlijk op je maandelijkse energiekosten.Laatst bewerkt op: 28 januari 2020 15:34

Bron: te

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vier tips om je woning toekomstbestendig te maken

Je bent zelf misschien al helemaal klaar voor de toekomst, maar is je woning dat ook? Door de jaren heen verandert je leven constant. Misschien komt er gezinsuitbreiding, vind je het belangrijk om steeds duurzamer te leven of moet je rekening gaan houden met je oude dag. Wat de toekomst … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: