001 -Family
Online ondernemen in De Ronde Venen: let hierop

Online ondernemen in De Ronde Venen: let hierop


Geplaatst op: 1 mei 2020

Start je eigen bedrijf in gemeente De Ronde Venen! Verdien bijvoorbeeld wat extra’s met een eigen webshop naast je vaste baan, of bied advies aan bedrijven op basis van je professionele ervaring binnen branches. Het oprichten van een eigen onderneming is steeds gemakkelijker geworden. In het bijzonder doordat voor veel bedrijven geen eigen kantoorruimte nodig is. Wellicht heb je nog een kamer over in huis? Is er ruimte om een extra kantoortje aan je bestaande woning te bouwen? In dit artikel geven we je handige tips die goed van pas komen wanneer je een onderneming start in gemeente De Ronde Venen. 

Houd rekening met eventuele benodigde vergunningen 

Het is toegestaan om een bedrijf aan huis te beginnen. Vaak mag je een woning echter niet ombouwen tot bedrijfspand. Het kan voor buren vervelend zijn als er voortdurend klanten aan de deur verschijnen. In het bestemmingsplan van gemeente De Ronde Venen is opgenomen wat het doel van jouw pand is. Mocht je dit doel aan willen passen, dan dient dit in overleg met de gemeente te gebeuren. Ook voor een aanbouw aan je woning, om een kantoor te creëren, zal je een vergunning nodig hebben. Begin tijdig met het aanvragen van deze vergunning. Vaak neemt dit al snel enkele weken tot zelfs maanden in beslag. 

Online ondernemen kan zonder losse bedrijfsruimte 

Om online te kunnen ondernemen heb je maar weinig nodig. Een domeinnaam, webhostingpakket (kies tussen snelle VPS-hosting of goedkope shared hosting) en vormgeving zijn voldoende om van start te gaan! Vul de website met je producten of zakelijke dienstverlening, om vervolgens te wachten op de eerste klant. Wees niet alleen actief op internet met een eigen website. Ook is het verstandig om pagina’s aan te maken op sociale media. Het helpt je de naamsbekendheid van je bedrijf te laten groeien. 

Webshop beginnen met dropshipment 

Kies voor dropshipment, wanneer je het houden van een webwinkel zo makkelijk mogelijk wilt maken. Bij dropshipment houd je zelf geen voorraad aan, maar laat je producten rechtstreeks naar de klant versturen door een leverancier. Ideaal, wanneer je de webshop vanuit huis wilt beginnen. Zoek naar leveranciers in gemeente De Ronde Venen om bedrijven in de buurt te steunen. Je bepaalt de marge op producten helemaal zelf. Houd er wel rekening mee dat eventuele retourneringen naar het vestigingsadres van je bedrijf gestuurd worden. Het is verplicht om een adres van je bedrijf op de website te vermelden. 


Laatst bewerkt op: 1 mei 2020 14:48

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Online ondernemen in De Ronde Venen: let hierop

Start je eigen bedrijf in gemeente De Ronde Venen! Verdien bijvoorbeeld wat extra’s met een eigen webshop naast je vaste baan, of bied advies aan bedrijven op basis van je professionele ervaring binnen branches. Het oprichten van een eigen onderneming is steeds gemakkelijker geworden. In het bijzonder doordat voor veel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: