001 - Escaperoom aglemeen
Crematieverzekering of begrafenisverzekering?

Crematieverzekering of begrafenisverzekering?


Geplaatst op: 4 mei 2020

Wanneer je overlijdt, kun je gecremeerd of begraven worden. Dit is iets om voor jouw dood al goed over na te denken. De één vindt het niet prettig om verbrand te worden, terwijl de ander het niets vindt om begraven te worden. Eén ding is in ieder geval zeker: zowel een begrafenis als een crematie kost veel geld. Gelukkig kun jij je hiervoor verzekeren. Op deze manier voorkom je dat jouw nabestaanden straks opdraaien voor alle kosten van jouw afscheid. Maar welke verzekering kun je het beste afsluiten, een crematieverzekering of een begrafenisverzekering?

Wat is het verschil?
Er zijn genoeg Nederlanders die niet weten wat het verschil is tussen een crematieverzekering en een begrafenisverzekering. Toch verschillen deze twee verzekeringen wel degelijk van elkaar. Het voornaamste verschil zit hem in de kosten van de uitvaart. Zo is een crematie vaak aanzienlijk goedkoper dan een begrafenis. Indien je al vroeg weet dat je gecremeerd wilt worden, kun je kiezen voor een crematieverzekering. Hier zie je wat er mogelijk is voor wat betreft crematieverzekeringen. Wil je begraven worden? Kies dan voor een begrafenisverzekering.

Een gewone uitvaartverzekering
Indien je onverwacht komt te overlijden, is er vast nooit gesproken over het soort uitvaart. Jouw nabestaanden kiezen in dat geval voor een begrafenis of een crematie. Zij worden beperkt in de keuze wanneer je voor een crematieverzekering of een begrafenisverzekering hebt gekozen. Wil je hen niet beperken in de keuze? Sluit dan een uitvaartverzekering af. Je kunt een reguliere uitvaartverzekering namelijk gebruiken voor een begrafenis, maar ook voor een crematie. De mogelijkheden zijn dus groter wanneer je een reguliere uitvaartverzekering afsluit.

Vergelijk verzekeringen voordat je er eentje kiest
Wil je een begrafenisverzekering of crematieverzekering afsluiten? Of lijkt het je toch beter om voor een uitvaartverzekering te gaan? Voordat je de knoop doorhakt, raden wij je aan je goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Heb je een keuze gemaakt? Maak dan altijd een vergelijking. Door een vergelijking van uitvaartverzekeringen komen de verschillen tussen de verzekeringen binnen de kortste keren aan het licht.

Let bij een vergelijking overigens niet alleen op de hoogte van de premie. Veel Nederlanders doen dit helaas wel. Het is prettig om weinig premie te betalen, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de inhoud van de verzekering. Vergelijk uitvaartverzekeringen daarom altijd op basis van inhoud. Op deze manier weet je dat jouw afscheid zo ingevuld kan worden zoals je zelf voor ogen hebt.


Laatst bewerkt op: 5 mei 2020 13:59

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Crematieverzekering of begrafenisverzekering?

Wanneer je overlijdt, kun je gecremeerd of begraven worden. Dit is iets om voor jouw dood al goed over na te denken. De één vindt het niet prettig om verbrand te worden, terwijl de ander het niets vindt om begraven te worden. Eén ding is in ieder geval zeker: zowel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: