001 - Escaperoom aglemeen
Alles over de peuterpuberteit bij Mama Lokaal Abcoude

Alles over de peuterpuberteit bij Mama Lokaal Abcoude


Geplaatst op: 8 januari 2020

Woensdagochtend 15 januari aanstaande komt Natascha Bakker (opvoed-en slaapcoach voor ouders van kinderen van 0-4 jaar) van coachingpraktijk Puur bij Mama Lokaal Abcoude langs voor een inspiratie ochtend. We zullen met haar (terwijl de kinderen met elkaar spelen of op schoot zitten) het thema 'peuterpuberteit' centraal zetten. We dragen handvatten aan voor de opvoeding van je kind(eren) en er is volop gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen....
 
Inspiratieochtend Peuterpuberteit
'Lieverd, ga je mee naar de winkel?' vraag je op een lieve toon aan je peuter. Waarop je peuter direct zegt: (lees schreeuwt) 'neeee!'. Je vraag het hierop nog een keer want je moet echt eben die koffie cupjes halen en weer op tijd terug zijn. Eindelijk komt je peuter een beetje in beweging maar het stelt je wel op de proef want het duurt zoooo mega lang! Je was zelf al tien keer sneller naar de winkel gewest. Het zeet staat al onder je oksels en je hebt al tien keer tot tien geteld. En de dag is nog maar net begonnen.... Herkenbaar ouders? Peuters die bijna twee worden of al twee zijn komen in de 'peuterpuberteit'. Maar hoe kan je hier als ouder nou mee om gaan zonder dat je geduld verliest of schreeuwt tegen je kind? Kan je deze 'woedeaanvallen' van je lieftallige peuter voorkomen? Of wil je graag tips horen van andere ouders? Kom naar deze inspiratieochtend en natuurlijk zijn alle kinderen van harte welkom.
  
Mama Lokaal
Bij het Mama Lokaal kunnen kersverse (en bijna) moeders elke week vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten die ook net (of bijna) een baby hebben gekregen. Je vindt ons in de Bibliotheek. Mama Lokaal Abcoude is er elke woensdagochtend van 10:00-11:30 uur en bij Mama Lokaal Mijdrecht kun je elke vrijdagochtend tussen 10:00 en 10:30 uur binnenlopen. Moeders van peuters en kleuters zijn ook van harte welkom! De kinderen kunnen naar hartenlust spelen. Er wordt met regelmaat geknutseld met de kinderen en voorgelezen. Onder het genot van een kopje thee of koffie kunnen ervaringen uitgewisseld worden of vragen gesteld worden aan deskundigen die met regelmaat eventjes komen binnenlopen. Bijvoorbeeld: een verloskundige, een lactatiekundige, een pedagoge, een verpleegkundige van het consultatiebureau of een babymasseuse. Heb je nog meer kindjes? Die zijn uiteraard ook van harte welkom. Opa's, oma's en papa's dan? Die zijn uiteraard ook van harte welkom!
 
Whatsapp groep
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Abcoude en Mijdrecht. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.
 
Help je mee?
Wij zijn op zoek naar extra steun voor Mama Lokaal Mijdrecht en Abcoude. Lijkt het je leuk? Mail naar info@ouderslokaal.nl als je geïnteresseerd bent en/of voor meer informatie. Ook ideeën zijn welkom!


Laatst bewerkt op: 8 januari 2020 09:46

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Alles over de peuterpuberteit bij Mama Lokaal Abcoude

Woensdagochtend 15 januari aanstaande komt Natascha Bakker (opvoed-en slaapcoach voor ouders van kinderen van 0-4 jaar) van coachingpraktijk Puur bij Mama Lokaal Abcoude langs voor een inspiratie ochtend. We zullen met haar (terwijl de kinderen met elkaar spelen of op schoot zitten) het thema 'peuterpuberteit' centraal zetten. We dragen handvatten aan voor de opvoeding … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: