HandjeHelpen
UWTC start 2020 met mooie uitslagen

UWTC start 2020 met mooie uitslagen


Geplaatst op: 6 januari 2020

Zaterdag 4 januari deden weer diverse UWTC leden mee aan de veldrit in Sint-Michielsgestel. Bij de amateurs gingen Tommy en Bart als eerste het veld in. Bart liet bewust een gaatje vallen, zodat Tommy een kleine voorsprong op het complete veld kon nemen, en dat deed Tommy perfect. En zo leek het lang dat Tommy de winst zou gaan grijpen, totdat zo'n drie rondjes voor het einde van de wedstrijd Tommy voor de zoveelste keer dit seizoen te maken kreeg met pech. Een afgelopen ketting zorgde voor veel vertraging voor hij weer verder kon. Weg voorsprong, weg winst.....

Bart heeft nog nooit lekker gereden in Sint-Michielsgestel en ook dit jaar had hij hier weer geen goede dag, toch een 3e plaats. Tommy knokte zich terug naar de 4e stek. Menno werd 16e, Bas 18e en Ian 37e. Nu maar hopen dat de mannen volgende week bij het NK wel het materiaal heel houden, want met alle behaalde podiumplaatsen van dit cyclocross seizoen zijn de verwachtingen hoog gespannen!

Lorena Wiebes reed bij de dames ook lang in kansrijke positie. Maar een paar foutjes zorgde ervoor dat ze genoegen moest nemen met de 5e plaats. Elleke werd 13e.

Zondag 5 januari moesten de UWTC leden vroeg uit de veren voor de wedstrijd in ’s Heerenberg, op de grens tegen Duitsland. Als eerste mochten de junioren van start met daarbij Sven Buskermolen. Sven reed prima mee in de middenmoot en kreeg nog problemen toen hij op zijn derailleur was gevallen en deze hierdoor niet meer helemaal recht stond. Met wat minder schakelmogelijkheden reed hij de wedstrijd toch uit. Zijn 11e  plaats leverde zodoende nog een mooi aantal punten voor het regelmatigheidsklassement op. 
Hierna konden de amateurs aan hun wedstrijd beginnen. Tommy kreeg gedurende de wedstrijd steeds meer last van zijn rug en besloot uit de wedstrijd te stappen en zijn rug te sparen voor het NK. Bart reed ondertussen samen met 2 andere renners aan de leiding in de wedstrijd. In de laatste ronde wist hij bij deze renners weg te rijden. Met wederom een solo zege een mooie opsteker voor Bart voor het NK van volgende week in Rucphen. Bas eindigde vlak achter ex profrenner Erik Dekker op de 6e plaats en Ian werd 21e.

Finale clubcross competitie (5 jan)
40-: 1 Gerben vd Knaap, 2 Jim v Vliet, 3 Lars Wiebes
40+: 1 Frans v Heteren, 2 Peter Wiebes, 3 Maarten de Jong, 4 Robert Wiebes, 5 Bart v Montfoort, 6 Rene Wiebes, 7 Wil Gieling, 8 Leen Blom, 9 Gijs Kostman
nieuwelingen: 1 Lars Hopman
jeugd-11-12 jaar: 1 Jari Buskermolen, 2 Nees Wahlen, 3 Sophie Mastenbroek
jeugd 13-14 jaar: 1 Sem Amelink

De renners die aan genoeg competitie wedstrijden hadden meegedaan kregen nog een eindprijs. Eindstand:
40-: 1 Gerben vd Knaap, 2 Jim v Vliet, 3 Lars Wiebes
40+: 1 Frans v Heteren, 2 Maarten de Jong, 3 Robert Wiebes, 4 Peter Wiebes, 5 Rene Wiebes, 6 Bart v Montfoort, 7 Wil Gieling, 8 Leen Blom, 9 Gijs Kostman
Jeugd: 1 Sophie Mastenbroek

Nieuwjaarsreceptie
Zondagmiddag was het een gezellige drukte in het clubhuis van UWTC tijdens de nieuwjaarsreceptie. De  Kampioenen van 2019 werden gehuldigd: Bart van Bemmelen (bmx), Lorena Wiebes, Jetze Plat en Tim de Vries. Bart, Lorena en Jetze waren aanwezig om een mooi boeket in ontvangst te nemen van algemeen voorzitter Gerard van Veen. Tim is op trainingskamp en was toch even 'live' in de kantine via een mooie videoboodschap. 

NK en nog meer
Het weekend van 11-12 januari is er geen wedstrijd bij UWTC. We verwachten wel een UWTC supportersploeg bij het NK veldrijden in Rucphen om de UWTC deelnemers aan te moedigen.
Zondag 19 januari kan iedereen nog één keer knallen bij UWTC. Dan  wordt er gestreden om het Open Kampioenschap van Uithoorn.
Successen voor Lorena bij het NK baanwielrennen
Lorena Wiebes is deze winter zowel in het veld als op de baan in actie te zien. Bij het NK duur en sprint in Alkmaar heeft ze mooie prestaties neergezet. Vrijdag 27 december werd ze derde bij de keirin en zaterdag 28 december werd ze Nederlands Kampioen op de scratch. Laatst bewerkt op: 6 januari 2020 13:46

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC start 2020 met mooie uitslagen

Zaterdag 4 januari deden weer diverse UWTC leden mee aan de veldrit in Sint-Michielsgestel. Bij de amateurs gingen Tommy en Bart als eerste het veld in. Bart liet bewust een gaatje vallen, zodat Tommy een kleine voorsprong op het complete veld kon nemen, en dat deed Tommy perfect. En zo … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: