HandjeHelpen
Gemeente De Ronde Venen verstrekt in 2020 weer startersleningen

Gemeente De Ronde Venen verstrekt in 2020 weer startersleningen


Geplaatst op: 7 januari 2020

Gemeente De Ronde Venen kan ook in het nieuwe jaar weer startersleningen verstrekken. De starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier net dat beetje extra geld te lenen dat nodig is om de volledige koopsom van een woning te financieren.

Een starterslening is een tweede hypotheek die je afsluit voor de koop van je woning. Naast de starterslening sluit je dus ook een gewone hypotheek bij een bank af. Voor de starterslening staat de rente voor 15 jaar vast, krijg je de lening voor maximaal 30 jaar en betaal je de eerste 3 jaar geen rente en aflossing.

Enkele voorwaarden aan de starterslening zijn versoepeld. Dit betekent dat er per 1 januari 2020. 3 dingen veranderen:

  1. De maximale aankoopsom van de woning is verhoogd van € 265.000,- naar € 310.000 (Nationale Hypotheek Garantie-grens).
  2. De maximum leeftijd voor het aanvragen van een starterslening is verhoogd van 35 naar 40 jaar.
  3. De inschrijfduur is gewijzigd. Het was: in de afgelopen 10 jaar minimaal 4 jaar ingeschreven staan bij gemeente De Ronde Venen. Het is nu: 1 jaar woonachtig in of 10 jaar gewoond in gemeente De Ronde Venen.


Gemeente De Ronde Venen heeft een fonds van waaruit de leningen worden uitgegeven. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) beheert dit fonds. Doe je bij de gemeente een aanvraag voor een starterslening en voldoe je aan de gestelde voorwaarden? Dan voert SVn een financiële toets uit en bepaalt daarmee de hoogte van de lening. Voor het komende jaar is er ruimte voor leningen. De gemeente behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Meer informatie over de starterslening en een overzicht van alle gestelde voorwaarden vind je op de website www.svn.nl. Wil je meer informatie over hoe je in aanmerking komt of een aanvraagformulier opvragen? Mail naar: wonen@derondevenen.nl of neem contact op met het Klant Contact Centrum van gemeente De Ronde Venen: 0297-29 16 16.


Laatst bewerkt op: 7 januari 2020 14:20

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente De Ronde Venen verstrekt in 2020 weer startersleningen

Gemeente De Ronde Venen kan ook in het nieuwe jaar weer startersleningen verstrekken. De starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier net dat beetje extra geld te lenen dat nodig is om de volledige koopsom van een woning te financieren.Een starterslening is een tweede … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: