001 - Tuimarkt
Wegwijzer bij zoeken jeugdaanbod

Wegwijzer bij zoeken jeugdaanbod


Geplaatst op: 8 januari 2020

Voor de jeugd in Aalsmeer en hun ouder(s) en/of verzorger(s) is veel kosteloze ondersteuning beschikbaar. Denk daarbij aan hulp bij opvoeden, relaties, sporten of taalontwikkeling. Het aanbod van organisaties die kunnen helpen is vanaf nu zeer handig bij elkaar gebracht in de vorm van een overzichtskaart. Deze kaart biedt uitkomst als u ondersteuning wilt vragen op allerlei gebieden.
 
De JeugdSportPas, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), verslavingszorg en het SEZO-opvoedadvies. Zomaar een paar voorbeelden van initiatieven die in Aalsmeer zijn te vinden. Maar het is wel erg handig áls je ze kunt vinden. Daarom is de ‘Overzichtskaart preventief aanbod jeugd en gezin’ opgesteld.
 
Flinke stap vooruit
“Ik ben erg blij dat dit overzicht voor inwoners en zorgprofessionals nu beschikbaar is”, zegt wethouder Robbert-Jan van Duijn. “Voor scholen en kinderopvangorganisaties hadden we al zo’n overzicht beschikbaar. Het blijkt van groot belang dat zorgvragen snel op de juiste plek terecht komen. Dat we nu een methode hebben om ook inwoners daarbij verder te helpen is een flinke stap vooruit”.
 
In het handzame overzicht zijn organisaties opgenomen die ondersteuning bieden bij vragen over financiën, gezondheid, opvoeden, relaties, sporten, voeding of taalontwikkeling. Het aanbod wordt gefinancierd door de gemeente en is gratis. De overzichtskaart wordt steeds bijgewerkt voor het meest recente aanbod.
 
Bekijk hier de Overzichtskaart preventief aanbod jeugd en gezin of ga naar de pagina Jeugdhulp voor meer informatie.


Laatst bewerkt op: 8 januari 2020 11:25

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wegwijzer bij zoeken jeugdaanbod

Voor de jeugd in Aalsmeer en hun ouder(s) en/of verzorger(s) is veel kosteloze ondersteuning beschikbaar. Denk daarbij aan hulp bij opvoeden, relaties, sporten of taalontwikkeling. Het aanbod van organisaties die kunnen helpen is vanaf nu zeer handig bij elkaar gebracht in de vorm van een overzichtskaart. Deze kaart biedt uitkomst … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: