VZOD nog niet in evenwicht

Geplaatst op: 19 september 2011

Als gevolg van het sombere en regenachtige weer waren er niet veel toeschouwers. Zij die er wel waren zagen VZOD1/vdBoon in de volgende samenstelling het veld betreden. In de aanval Wouter Vermeulen, Bart Verheul, Josine Verburg en Jessica Zijerveld. In de verdediging Barry van 't Limpt, Martijn Vervark, Anika van Os en Anne Verheul. Niet alleen in het veld waren ten opzichte van het vorige seizoen veel nieuwe gezichten te bespeuren, ook langs het veld was dat het geval in de persoon van Frits Visser, de kersverse nieuwe trainer/coach van de selectie. Hij zag zijn pupillen in de 4e minuut op voorsprong komen door een benutte kans van Wouter Vermeulen kort bij de korf. Deze voorsprong hield slechts 5 minuten stand alvorens DKV toesloeg door binnen 2 minuten 3 keer te scoren. Daarmee was al gauw duidelijk dat DKV de betere ploeg zou zijn deze middag. Op zich niet verwonderlijk aangezien de VZOD1/vdBoon brigade op veel plaatsen is gewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. Door de nieuwe en overwegend zeer jonge samenstelling moet men dit seizoen dan ook eerder zien als een periode van (weder)opbouw. De blauwzwarten moeten op zoek naar een nieuw evenwicht in het team. Een uitdaging die aan coach Frits Visser met zijn staat van dienst zeker is toevertrouwd. VZOD toonde echter voldoende veerkracht om de wedstrijd voor het publiek het aanzien waard te maken. Misschien is dat ook wel het kenmerk van een jong team. Een team dat zich daardoor ook makkelijker nieuwe spelvormen laat aanleren door hun nieuwe trainer. Het scoreverloop gaf de verhouding in dubbele cijfers vanaf het begin af aan al goed weer. De ruststand liet een 4-7 stand op het scorebord zien. Doelpunten aan VZOD zijde werden daarbij gemaakt door 2 doelpunten van Jessica Zijerveld kort bij de korf en door een tweede doelpunt van Wouter Vermeulen van afstand.

Na rust een zelfde spelbeeld. Een fysiek zeer sterk DKV met 1 heer die moeilijk aan banden te leggen was. Na elk doelpunt van de Kudelstaarters zetten de gasten uit IJmuiden er twee doelpunten tegenover. Net als in de 1e helft kwam daarbij het 1e verdedigingsvak maar niet tot scoren waaruit blijkt dat het evenwicht ook in de samenstelling nog duidelijk gevonden moet worden. Het 1e aanvalsvak kwam nog tweemaal tot score via doelpunten van wederom Wouter Vermeulen kort bij de korf en via een benutte strafworp van Bart Verheul. DKV zette hier 5 doelpunten tegenover, waarmee de eindstand werd bepaald op 6-12. De doelpunten van DKV kwamen daarbij voornamelijk van Wouter Vermeulen's directe tegenstander, die er zeven voor zijn rekening nam. Het lukte het 1e aanvalsvak van VZOD/vdBoon maar niet om deze topscorer van DKV collectief uit te schakelen. Een opmerkelijke rol dus voor Wouter Vermeulen die ondanks zijn sterke tegenstander toch 3 van de 6 doelpunten voor VZOD/vdBoon wist te scoren. Voor het slot van de wedstrijd werden Nils van Os en Frank v.d Berg nog ingebracht voor respectievelijk Barry van 't Limpt en Martijn Vervark, maar dat bracht verder geen verandering meer in de stand. Er zal wellicht nog het nodige gesleuteld moeten worden om de balans te vinden. Volgende week wacht de wedstrijd tegen Oranje Nassau uit. Een geduchte tegenstander die de nodige veerkracht weer zal oproepen in het jonge team van VZOD1/vdBoon. Wellicht dat er dan al enige progressie in het vinden van een nieuw evenwicht te bespeuren valt. Alle uitslagen: VZOD 1-DKV 1 6-12, VZOD 2-Velocitas 3 11-8, VZOD 3-KVS 6 5-13, EKVA A2-VZOD A1 6-11, Atlantis B2-VZOD B1 7-7, Rapid C1-VZOD C1 7-2, Helios D1-VZOD D1 0-19, Badhoevedorp D2-VZOD D2 2-1, VZOD E1-Crescendo E2 8-0, VZOD F1-TOP F5 1-0.

Kudelstaart - Onder slechte weersomstandigheden speelde VZOD afgelopen zaterdag de 3e competitiewedstrijd thuis tegen DKV uit IJmuiden. Het team dat ten opzichte van het vorig seizoen grotendeels is gewijzigd moet duidelijk nog wennen aan de nieuwe samenstelling. Het verloor net als in de 2 voorgaande wedstrijden met dubbele cijfers. Als … Lees meer »