De Vinken verliest voorsprong

Geplaatst op: 12 januari 2020

In een bloedstollende wedstrijd heeft De Vinken 1 de eerder bereikte virtuele koppositie alsnog verloren. Tegen het nog ongeslagen Luno uit Linschoten was de Vinkeveense hoofdmacht driekwart van de wedstrijd oppermachtig. Bij een 22-17 voorsprong een kwartier voor tijd stortte het Vinkenoffensief echter hopeloos  ineen. Luno kwam erop en erover, einduitslag 23-24.

Sterke start.
Met zestien doelpunten in de eerste helft was de thuisploeg bezig aan de beste wedstrijd van het zaalseizoen. Via 4-1 en 9-6 liep het Suiteteam nog voor rust uit naar 16-10. De volgelingen van Dirk van der Vliet schoten met scherp: Zoë van Dasler (2x), Jelle Mul (2x), Levi Kroon (4x), Rutger Woud (6x), Mariska Meulstee en Jerom Stokhof lieten het huispubliek vele malen juichen.

Vreemde terugval
Ook in de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Effectief spelend bleef De Vinken aan de juiste kant van de score: doelpunten van Levi (3x), Mariska, Zoë en Rutger brachten de thuisploeg halverwege de tweede helft op 22-17. Daarna was de Vinkeveense koek op. De bezoekers kropen dichterbij en roken hun kans. Vier minuten voor tijd was het 22-22. De koplopers gingen door en stelden hun eerste plek in de poule veilig. Twee minuten later was het 22-24. In de laatste minuut mocht De Vinken nog vanaf de stip aanleggen, maar verder dan 23-24 kwam het niet.

De Vinken zakt door dit resultaat naar de derde plek. A.s. zaterdag 18 januari komt nummer 6, het Rijnsburgse Madjoe, op bezoek. Aanvang 15.30 uur in de sporthal van het Dorpshuis te Vinkeveen.

Laatst bewerkt op: 12 januari 2020 09:57

In een bloedstollende wedstrijd heeft De Vinken 1 de eerder bereikte virtuele koppositie alsnog verloren. Tegen het nog ongeslagen Luno uit Linschoten was de Vinkeveense hoofdmacht driekwart van de wedstrijd oppermachtig. Bij een 22-17 voorsprong een kwartier voor tijd stortte het Vinkenoffensief echter hopeloos  ineen. Luno kwam erop en erover, … Lees meer »