001 - Escaperoom aglemeen
Interactieve lezing: Voeding en ADHD

Interactieve lezing: Voeding en ADHD


Geplaatst op: 13 januari 2020

Voeding en ADHD, is er een relatie? Wat kun je zelf doen!?
Gedrag en voeding, er wordt steeds meer bekend dat er een duidelijke relatie is. Bij ADHD, maar ook terugtrekgedrag en actief gedrag bij kinderen. Steeds meer ouders  willen weten hoe die relatie in details is, welke factoren van invloed zijn, hoe je een negatieve of hoe je een positieve invloed kunt uitoefenen. Vooral de vragen van ouders wat ze zelf kunnen doen en HOE je dat moet doen, komen veelvuldig voor. Tijdens deze interactieve lezing wordt er dan ook aandacht besteed aan bovenstaande vragen, ondersteund door recente wetenschappelijke studies.

Je zult leren over welke voedingstriggers er zijn ten aanzien van o.a. ADHD, maar ook welke bouwstenen er nodig zijn zoals eiwitten en vetten en hoe verwerk je deze in lekkere recepten zodat het eten leuk en lekker is. 
 
De lezing wordt verzorgd door Annette ter Heijden van Fysikos Voeding. Annette werkt veel met kinderen met oa.a. een diagnose ADHD of met volwassenen die dat gedrag vertonen. In de lezing worden een aantal recente wetenschappelijke studies aangehaald die darm, gedrag en ontstekingsmechanismen (waardoor koorts ontstaat) aantonen. Natuurlijk is er ook ruimte om je vragen te stellen en krijg je handvatten om zelf thuis aan de slag te gaan. Er zijn veel recepten beschikbaar in het kook-kennisboek “Proefjeroots” welke Annette geschreven heeft.   
 
Deelname en aanmelding
Kom naar deze interactieve lezing, laat je inspireren en mogelijk verbazen….Deelname is gratis na aanmelding. Je dient je wel even van tevoren aan te melden via de website derondevenen.ouderslokaal.nl. De lezing vindt plaats op 23 januari (van 20:00-22:00 uur) in De Broedplaats te Vinkeveen.


Laatst bewerkt op: 13 januari 2020 07:42

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Interactieve lezing: Voeding en ADHD

Voeding en ADHD, is er een relatie? Wat kun je zelf doen!?Gedrag en voeding, er wordt steeds meer bekend dat er een duidelijke relatie is. Bij ADHD, maar ook terugtrekgedrag en actief gedrag bij kinderen. Steeds meer ouders  willen weten hoe die relatie in details is, welke factoren van invloed zijn, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: