De eerste onverwachte overwinning voor Atlantis 1

Geplaatst op: 19 september 2011

Het was zaterdag 17 september al weer de tweede thuiswedstrijd voor Atlantis 1 tegen Oranje Nassau 1 deze keer.

Vorige thuiswedstrijd werd onder zonnige omstandigheden verloren van Achilles 1 met 7-14 en vorige week werd er in de uitwedstrijd tegen DKV Ijmuiden opnieuw verloren met 15-10. Een niet zo goed begin van het seizoen voor Atlantis, maar daar kwam afgelopen zaterdag verandering in. Er stond een zware wedstrijd op het programma tegen Oranje Nassau dat al twee wedstrijden gewonnen had en grote ambities heeft om kampioen te worden in de poule. Atlantis kwam in het begin van de wedstrijd al achter en kwam pas gelijk halverwege de tweede helft. Atlantis zette de goede lijn door en won uiteindelijk de wedstrijd met 12-10 tegen alle verwachtingen in.

In de basis begonnen Jimmy de Koning, Mark Goverse, Jelmer Steen, Peter van der Wel, Lisanne van Doornik, Sandra Gortenmulder, Masha Hoogeboom en Chantal Poolman op de plek van de geblesseerde Janneke van Ginkel. In eerdere wedstrijden begon Atlantis niet scherp genoeg aan de wedstrijd, ook deze week ontbrak het aan scherpte in het afmaken van de kansen in de beginfase, waardoor Atlantis al snel op achterstand kwam. Gedurende de eerste helft werd al snel duidelijk waar de sterke spelers van Oranje Nassau stonden, omdat deze goed uitgespeeld werden. De score aan de kant van Atlantis bleef wat mager, doordat er maar 4 keer gescoord werd in de eerste helft. Ook de score aan de kant van Oranje Nassau was niet spectaculair, want ook zij scoorden maar 6 keer. Beide ploegen waren dus aan elkaar gewaagd en er werd aan beide kanten gevochten voor een overwinning. Met de ruststand van 4-6 kon er nog van alles gebeuren in de tweede helft.

In de rust kreeg het door Rabobank gesponsorde team aanwijzingen van trainer/coach Frits Bruintjes. Deze benadrukte dat Oranje Nassau de wedstrijd nog niet gewonnen had en dat we stonden te vechten als leeuwen. Verdedigende problemen moesten beter opgevangen worden door de vakken en in de aanval moest het schotpercentage omhoog om uiteindelijk meer te kunnen scoren. Hoewel het in de rust droog was, begon de tweede helft weer in de regen.

In de tweede helft bleef de wedstrijd gelijk op gaan. Atlantis wist beter zijn kansen in de aanval te benutten, maar was het nog altijd moeilijk om de verdediging dicht te houden. Halverwege de tweede helft werden Masha Hoogeboom en Peter van der Wel gewisseld voor Cynthia Sassen en Jeroen Korver. Dit kwam het aanvalsspel zeker ten goede, want beide invallers scoorden samen drie doelpunten in de laatste beslissende fase van de wedstrijd. Atlantis kwam gelijk met Oranje Nassau en ging er overheen. Het leek Atlantis wel vleugels te geven, want zelfs de afstandschoten gingen er probleemloos in uit de handen van Jelmer Steen en Lisanne van Doornik. Oranje Nassau bleef ook scoren in de laatste fase van de wedstrijd maar het mocht allemaal niet meer baten, omdat de achterstand te groot was. De wedstrijd werd uiteindelijk tegen alle verwachtingen gewonnen door Atlantis 1 met 12-10. De eerste overwinning van het seizoen, waar er nog vele zullen volgen.
Volgende week speelt Atlantis 1 weer uit tegen MADJOE 1. Maar op 1 oktober speelt Atlantis opnieuw thuis tegen NIO 1. Een tegenstander waar op papier van gewonnen zou kunnen worden. Deze wedstrijd begint om 15:30 op het sportpark aan de Hoofdweg.

Het was zaterdag 17 september al weer de tweede thuiswedstrijd voor Atlantis 1 tegen Oranje Nassau 1 deze keer. Vorige thuiswedstrijd werd onder zonnige omstandigheden verloren van Achilles 1 met 7-14 en vorige week werd er in de uitwedstrijd tegen DKV Ijmuiden opnieuw verloren met 15-10. Een niet zo goed … Lees meer »