Sensationele overwinning Atlantis A1


Geplaatst op: 19 september 2011

In de derde competitieronde heeft Atlantis A1 voor een daverende verrassing gezorgd door het aan kop staande Ekva uit Almere hun eerste nederlaag te bezorgen. Mede door deze overwinning is de strijd om de eerste plaats in de landelijke eerste klasse weer helemaal open: er is geen enkele ploeg meer zonder puntverlies.
Atlantis A1/Van Dam begon de wedstrijd met een gewijzigde opstelling. Eva Haspels nam de plek in van de geblesseerde Megan van Aken. Atlantis A1 begon vol vertrouwen aan de wedstrijd en liet zich niet kleineren door de tegenstander. Sophia van der Horst opende met een prachtige doorloopbal de score. Het antwoord van Ekva liet niet lang op zich wachten: 1-1.
Maar de Atlantis-trein kwam op stoom. Ciska Taal verschalkte haar tegenstander onder de korf, hetgeen de 2-1 betekende, en alsof dat nog niet voldoende was gooide Goof van Straaten van afstand de 3-1 door het mandje. Het begon te kraken bij Ekva. Dit hadden zij nog niet meegemaakt, een achterstand. Tijd om het roer om te gooien. Het werd van Almeerse kant fysieker. Met veel geschreeuw en theatrale gebaren probeerden ze de scheidsrechter te beïnvloeden. Toen Jeroen Korver de stand naar 4-1 tilde, werd het allen maar erger. De scheidsrechter waarschuwde de Almeerse coach dat hij de wedstrijd zou staken als dit zo door bleef gaan. Toch bleef het fysieke spel doorgaan en hoopte Ekva zo Atlantis te kunnen bestrijden. Nadat Ekva op 4-2 kwam bracht Ciska de ruststand op 5-2.
In de rust werd de ploeg gecomplimenteerd dat het rustig bleef en zich niet liet meeslepen met het Almeerse geweld. De opdracht voor de tweede helft was om de bal lang in het aanvalsvak te houden om Ekva uit de tent te lokken.
In de tweede helft stond er een ander Ekva in het veld. Het liet zien wel degelijk goed te kunnen korfballen en ze zetten ploegen weer naast elkaar: 5-5. Maar Atlantis heeft veel geleerd. Met gedegen aanvalsopzetten werd de vaak vrijstaande Timo Jongerling aangespeeld en hij scoorde de 6-5. Als Ciska opnieuw haar tegenstandster bij de korf verschalkt en ook Eva haar debuut bekroont met een doelpunt, kan de overwinning de Mijdrechte ploeg niet meer ontgaan. Ekva sputterde nog even naar 8-6 waarna Timo het gat weer op drie punten bracht. Alsof Atlantis de overwinning al vierde en het even vergat te korfballen kwam Ekva nog tot 9-8, maar aanvoerder Jeroen maakte aan alle onzekerheid een einde. Hij bracht de eindstand op 10-8. Complimenten waren er voor Robin van 't Schip en Sharon Moen, die de sterkste heer en sterkste dame van Ekva volledig aan banden legden. Een zwaarbevochten, maar terechte zege.

Zaterdag 24 september reist de ploeg af naar Maasland alwaar het onbekende ODO de tegenstander zal zijn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sensationele overwinning Atlantis A1

In de derde competitieronde heeft Atlantis A1 voor een daverende verrassing gezorgd door het aan kop staande Ekva uit Almere hun eerste nederlaag te bezorgen. Mede door deze overwinning is de strijd om de eerste plaats in de landelijke eerste klasse weer helemaal open: er is geen enkele ploeg meer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: