001 - Escaperoom aglemeen
Valpreventiecursus voor senioren

Valpreventiecursus voor senioren


Geplaatst op: 15 januari 2020

Naar mate je ouder wordt verandert je lichaam en dat doet iets met je coördinatie, evenwicht en spierkracht. Als kind is het niet erg om te vallen, kinderen zijn dichter bij de grond en breken niet snel iets. Als je wat ouder bent wil je niet vallen, want je breekt niet alleen sneller iets, maar het herstel gaat ook moeizamer. Om op de been te blijven is een valpreventiecursus zeer effectief en het beste zou zijn als men deze cursus preventief zou volgen, dus voordat het valrisico erg hoog wordt. Het meeste effect wordt bereikt men als men rond de zeventig is, dan kan men nog vele maatregelen nemen om stevig op de been te blijven.

Senior Sportief Actief DRV organiseert in samenwerking met VB Fysio in Vinkeveen  een cursus van vier weken om beter op de been te blijven.

Cursus in Vinkeveen

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Elke bijeenkomst heeft een afwisselend programma van theorieonderwerpen en praktijkopdrachten.
In het theoriegedeelte wordt bespoken wat u zelf kunt doen om stevig op de been te blijven! We gaan daarbij in op de vraag: wat is nu eigenlijk balans/evenwicht en hoe zijn lichamelijke verandering daarop van invloed? Maar ook onderwerpen als voeding, medicatie, zintuigen en een veilige woonomgeving komen aan bod.
In het praktijkgedeelte wordt met u geoefend op balans, kracht,souplesse en looptechniek, maar ook: opstaan van de stoel, bed en grond. Op een dikke zachte mat worden de beginselen van valtechniek aangeleerd.
Deze cursus is voor iedereen geschikt, men kan op eigen niveau meedoen.
Dinsdagmiddag: 11,18, 25 februari en 3 maart van 13.30-16.00 uur in De Boei.
Eigen bijdrage: € 50,-- incl. cursusboek en koffie/ thee in de pauze.
Voor informatie en aanmelding kunt u bellen naar 06 22 13 06 26


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Valpreventiecursus voor senioren

Naar mate je ouder wordt verandert je lichaam en dat doet iets met je coördinatie, evenwicht en spierkracht. Als kind is het niet erg om te vallen, kinderen zijn dichter bij de grond en breken niet snel iets. Als je wat ouder bent wil je niet vallen, want je breekt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: