Atlantis 2 laat punten liggen in Lelystad

Geplaatst op: 20 januari 2020

Exakwa was voor Atlantis opnieuw een onbekende tegenstander binnen deze verassende poule, maar met de nodige videoanalyse werd er door coach Mark Goverse een gericht plan uitgedacht.

Kijkend naar de stand in de poule stonden beiden teams nagenoeg gelijk dus vooraf was het duidelijk dat het spannende wedstrijd zou worden en dat de winnaar een goeie stap richting het kampioenschap zou kunnen zetten.
In de eerste aanval begonnen Sharon Moen, Natasja Korver, Jelle van Wermeskerken en Jeroen Korver. De eerste verdediging bestond uit Melissa van de Stap, Amy Loman, Rick Kuylenburg en Mark Kruiswijk. In de eerste helft werd strak verdedigd, maar wilde het afronden van de steeds beter opgebouwde kansen niet zo vaak lukken wat resulteerde in een ruststand van 7-9.

In de rust werd door coach Mark duidelijk gemaakt dat we het sterke verdedigen vooral vol moesten houden, geen onnodige overtredingen maken en vooral de gecreëerde kansen afmaken.

De start van de tweede helft was wat minder voor Atlantis. Exakwa maakte in moordend tempo het scoreverschil na de eerste helft goed en wist zelf de voorsprong te pakken.

Gelukkig wist Atlantis tot vlak voor het einde op gelijk hoogte te blijven door mee te blijven scoren.

In de laatste minuten wist Exakwa toch een voorsprong van 2 punten te pakken en er werd aan de kant van Atlantis nog een aantal wissels ingezet maar dit mocht niet meer baten.

Met een eindstand van 19-17 bleven de punten achter in Lelystad. Er was tot het laatste fluitsignaal hard gevochten om de punten dus er konden toch nog positieve punten meegenomen worden richting de wedstrijd voor komende week.
Hierin speelt Atlantis 2 tegen ADOS 2 om 15.00u thuis in onze eigen sporthal De Phoenix.

Laatst bewerkt op: 20 januari 2020 06:24

Afgelopen zaterdag speelde het door Van Walraven gesponsorde Atlantis 2 tegen Exakwa 2 in Lelystad. In een lang gelijk opgaande wedstrijd waarbij beiden teams elkaars fouten genadeloos afstrafte trok Atlantis op het laatste moment aan het kortste eind met een eindstand van 19-17. Exakwa was voor Atlantis opnieuw een onbekende … Lees meer »