001 - Escaperoom aglemeen
Open Kampioenschap van Uithoorn

Open Kampioenschap van Uithoorn


Geplaatst op: 20 januari 2020

Zondag 19 januari zijn de cyclocross wedstrijden bij UWTC afgesloten met het open Kampioenschap van Uithoorn. Deze wedstrijd is nu voor de derde keer verreden en in plaats gekomen voor de befaamde fortcross. Stralend weer, een prima parkoers, maar helaas geen grote deelnemersvelden. Er was natuurlijk concurrentie van de topcompetitie wedstrijd in Huijbergen, maar mogelijk zijn er door de zachte winter ook al weer veel renners die de wegfiets tevoorschijn hebben getoverd. 
Het maakte de aanwezige deelnemers niet zoveel uit, zij hebben zich prima vermaakt.


Bij de jongste jeugd ging de winst naar thuisrenster Jytte Timmermans. Jytte heeft deze winter ook zeer constant gereden bij de ACC en heeft nu ook aan enkele nationale veldritten meegedaan. Volgend weekend gaat ze haar geluk beproeven bij het NK veldrijden voor de jeugd in Moergestel en dat zal ongetwijfeld weer een hele ervaring voor haar zijn. Op de tweede plaats eindigde Lars van Assema van DTS, derde werd Semme Weber van Olympia en vierde Sophie van Mastenbroek.

Bij de oudste jeugd ging de winst naar Ties van Roode. Ties gaat komend seizoen de KNWU wedstrijden voor UWTC rijden, maar hij blijft ook lid bij zijn 'oude' vereniging Olympia. Ties heeft deze winter veel geleerd bij de UWTC trainingen in het veld en we zijn dan ook heel benieuwd hoe hij het volgende week op het NK gaat doen. Tweede werd UWTC lid Sem Amelink, ook al zo'n sterke jongen die vooral nog veel ervaring moet opdoen. En de derde plaats werd opgeëist door Tijmen de Jong van Avanti. Jari Buskermolen was hard onderuit gegaan en enigszins pijnlijk reed hij de wedstrijd uit, 7e. Een mooi debuut was er voor kersvers UWTC lid Sven Ozinga.


Een klein deelnemersveld bij de nieuwelingen/dames. De zege bij de nieuwelingen ging naar Julian Vergouw van de Amstel. Julian wist beide UWTC deelnemers van zich af te schudden. Rens Grömmel werd tweede en Lars Hopman derde. En enige dame Femke Reemeijer ging er met een gevulde prijzen envelop vandoor. 


Bij de 40+ was er een leuke strijd tussen Rinus Cerfontain van Ulysses en UWTC lid Gerben van de Knaap. Gerben moest het uiteindelijk toch afleggen tegen de 20 jaar oudere Rinus. Op de derde plaats eindigde UWTC-er Wilfred Zijerveld, die nog redelijk dicht bij Gerben in de buurt kwam. 

De winst bij de 40- ging onbedreigd naar Tristan Geleijn van de Amstel. Volgens Tristan voelde het wel weer vertrouwd om Kampioen van Uithoorn te zijn, tenslotte is hij op zijn 7e jaar gestart bij UWTC met wielrennen. De tweede plaats was voor Tim Wagena die clubgenoot  Wilco van Dorp op de derde plaats zag eindigen. Jim van Vliet heeft de meeste wedstrijden van de clubcrosscompetitie gereden en deed het hier ook prima, vierde. Marco Koole werd 6e en Lars Wiebes 7e. De rij werd gesloten door bmx kampioen Bart van Bemmelen die zijn motorcross vrienden Rene de Jong en Davey Nieuwenhuizen had meegenomen. Topcompetitie Huijbergen
Huijbergen, een prachtig parcours met mooie zandbeklimmingen en afdalingen. En dit jaar onderdeel van de topcompetitie.  
Bij de dames sloeg UWTCX lid Elleke Claessen in de laatste ronde in de laatste meters van de afdaling nog lelijk over de kop, maar ondanks een bloedneus en blauwe heup reed zij een sterke wedstrijd en werd hiermee tweede bij de dames op maar zes tellen van de winnares. Bas de Bruin was tijdens het parcours verkennen ook al op dezelfde afdaling gevallen en hierbij zijn stuur gebroken. Voor Bas was het dus nog snel het stuur van zijn reserve fiets overzetten naar zijn wedstrijd fiets.

De amateurs reden weer tegelijk met de elite renners. Tommy Oude Elferink en Bart de Veer hebben ondertussen de KNWU aan het werk gezet om de licentie te wijzigen van amateur naar elite. Zij gaan komend seizoen dus op het hoogste niveau rijden. Bart deed dit niet verkeerd en werd netjes zesde. Door deze mooie uitslag werd het nog bijna spannend in de eindstand van de topcompetitie, maar hij kwam net 1 punt tekort om de vijfde plaats op te eisen. Zesde in de daguitslag en zesde in de eindstand van de topcompetitie. Een mooi einde van een zeer sterk seizoen. Tommy had in de eerste ronde materiaalpech. Jammer, want ook Tommy heeft een sterk seizoen gereden en liet ook vandaag weer mooie dingen zien. Tommy werd 14e bij de elite.

Bas de Bruin reed naar de 4e plaats bij de amateurs, Menno van Capel 9e, Ian vd Berg 20e en Sven Buskermolen 21e. Voor Sven was dit zijn debuut bij de amateurs. 

 
Laatst bewerkt op: 20 januari 2020 12:26

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Open Kampioenschap van Uithoorn

Zondag 19 januari zijn de cyclocross wedstrijden bij UWTC afgesloten met het open Kampioenschap van Uithoorn. Deze wedstrijd is nu voor de derde keer verreden en in plaats gekomen voor de befaamde fortcross. Stralend weer, een prima parkoers, maar helaas geen grote deelnemersvelden. Er was natuurlijk concurrentie van de topcompetitie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: