001 - Escaperoom aglemeen
Kids College bouwt een feestje

Kids College bouwt een feestje


Geplaatst op: 21 januari 2020

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat’. Basisschool Kids College is geheel verbouwd! Gestukte wanden, nieuw vloeren en een fris kleurtje op muur. Bij zo’n moderne nieuwe look hoort natuurlijk ook nieuw meubilair en ook daar is flink in geïnvesteerd. De oude school is bijna niet meer terug te zien door de gemoderniseerde leeromgeving waarin de leerlingen van Kids College nu leskrijgen. In de klaslokalen staan nieuwe tafels, stoelen, kasten en achter in de klas hangt een groot databord waarop de ontwikkelingen van de kinderen worden bijgehouden.

Ook de hal heeft een grote metamorfose ondergaan. De oude meubels hebben plaatsgemaakt voor uitdagende werkplekken. Banken, bureaus, kussens, matjes en meer zorgen voor een functionele Leeromgeving. Niet alleen de leerkrachten maar ook de leerlingen zijn erg enthousiast. “Nu wil ik elke dag wel naar school!” en “het is zooo mooi!” klonk al door de schoolgangen.

De vernieuwde inrichting sluit goed aan op het innoverende onderwijs waar Kids College al langere tijd druk mee bezig is. Tabletonderwijs, bewegend leren, techniektoepassingen en coöperatieve werkvoren worden veel toegepast. Kids college is echter niet alleen binnen in de school, maar ook buiten de school bezig met innovaties. Gezamenlijk met IVN hebben de leerlingen van Kids College een ‘tiny forest’ geplant. De leerlingen zullen dit kleine bos genaamd de WILderNIS onderhouden en zullen leskrijgen in het buitenlokaal wat zich in het bos bevindt. Hierdoor zullen de leerlingen zich meer bewust worden van de dieren en planten om hen. Zeker met de toekomst van het klimaat in ons hoofd is dit een goede stap in de bewustwording van hoe belangrijk onze natuur is. Nu de verbouwing af is wil de basisschool aan iedereen in de buurt laten zien hoeveel vooruitgang Kids College heeft geboekt. Daarom gaat op vrijdag 24 januari de school open van half vijf tot zeven uur ’s avonds. Volg een rondleiding door de leerlingen van groep 8, doe een speurtocht door de school, ontdek de techniektoepassingen, doe mee met bewegend leren, bekijk het databord of maak een praatje met de leerkrachten. Iedereen is van harte welkom om het nieuwe interieur te bewonderen en een kijkje te nemen hoe het onderwijs op Kids College eruitziet.


Laatst bewerkt op: 21 januari 2020 14:25

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kids College bouwt een feestje

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat’. Basisschool Kids College is geheel verbouwd! Gestukte wanden, nieuw vloeren en een fris kleurtje op muur. Bij zo’n moderne nieuwe look hoort natuurlijk ook nieuw meubilair en ook daar is flink in geïnvesteerd. De oude school is bijna niet meer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: