001 - Escaperoom aglemeen
BuurtAED Waterlelie in Wilnis in gebruik genomen

BuurtAED Waterlelie in Wilnis in gebruik genomen


Geplaatst op: 23 januari 2020

Wethouder Alberta Schuurs heeft in Wilnis aan de Waterlelie een AED overhandigd aan de buurt. Het initiatief voor de aanschaf van een zogenaamde BuurtAED komt van de buurtbewoners. Met hulp van HartslagNu en samen met de buurt is geld opgehaald voor een AED. De gemeente zorgde voor een speciale buitenkast, waarna het AED Reanimatieteam een geschikte ophangplek uitkoos. De BuurtAED is 24 uur per dag beschikbaar voor burgerhulpverleners.

Met een AED levens redden

“Adequaat en snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. AED’s zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel”, zo stelt Frank Straathof, voorzitter van het AED Reanimatieteam. Door AED’s buiten te hangen, kan tijdwinst het verschil maken. Zo kunnen de burgerhulpverleners de juiste hulp bieden, starten met reanimeren en een AED inzetten.” Elf buurtbewoners aan de Waterlelie in Wilnis volgen binnenkort een reanimatiecursus. Na registratie bij HartslagNu krijgt de buurt toegang tot de BuurtAED. In een noodsituatie kunnen de elf buurtbewoners de kast openen en de AED gebruiken.

75 AED’s en 150 burgerhulpverleners

Wethouder Alberta Schuurs: “In het afgelopen jaar zijn met subsidie nog negen andere AED’s met buitenkasten geplaatst. Het gaat om Botsholsedijk, Nessersluis, Wagenmaker Wilnis, Dorpsstraat Wilnis, Plevierenlaan Vinkeveen, Uitweg Vinkeveen, Bozenhoven Mijdrecht, Karekiet Mijdrecht en Raadhuisplein Abcoude. De gemeente telt nu 75 AED’s en 150 burgerhulpverleners. Daarmee is een belangrijke stap gezet in het dekkend maken van het reanimatienetwerk. De inzetbaarheid van de burgerhulpverleners in alle dorpskernen wordt daarmee vergroot en versneld.”

Meer informatie over AED’s

Wilt u een reanimatiecursus volgen en burgerhulpverlener worden? Vraagt u zich af waar u zich kunt opgeven? Of wilt u een overzicht met alle locaties waar AED’s aanwezig zijn? U vindt het op de website www.aed-derondevenen.nl van het AED Reanimatieteam.


Laatst bewerkt op: 23 januari 2020 09:36

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

BuurtAED Waterlelie in Wilnis in gebruik genomen

Wethouder Alberta Schuurs heeft in Wilnis aan de Waterlelie een AED overhandigd aan de buurt. Het initiatief voor de aanschaf van een zogenaamde BuurtAED komt van de buurtbewoners. Met hulp van HartslagNu en samen met de buurt is geld opgehaald voor een AED. De gemeente zorgde voor een speciale buitenkast, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: