NK veldrijden jeugd UWTC

Geplaatst op: 27 januari 2020

Twee UWTC jeugdleden hebben zaterdag 25 januari meegedaan aan het NK veldrijden in Moergestel. Op vrijdag was Jytte Timmermans het parcours al gaan verkennen.  Ze heeft de twee uur gebruikt om alle onderdelen op het parcours te oefenen. Het was een snel parcours met een harde ondergrond. In het parcours zat een diepe trap, die lastig bleek te zijn. Ook waren er nog wat klimmetjes en afdalingen, en verder uiteraard veel draaien en keren. Zaterdag 25 januari was de wedstrijd en Jytte startte vanaf de derde rij en kwam goed weg. De trap ging de eerste rondes erg goed en ze kon inhalen door snel de trap te nemen. Ook op een lange schuine helling heeft ze diverse meisjes ingehaald.  Uiteindelijk is ze als 13de over de finishlijn gekomen op haar eerste NK. Een prima resultaat voor deze sportieve dame.

Bij de jeugd cat 7 ging  nieuw UWTC lid Ties van Roode van start. Ties heeft de hele winter meegedaan aan de trainingen bij  UWTC en zal vanaf dit seizoen ook de KNWU wedstrijden voor ons gaan rijden. In een startveld van 69 renners is Ties als 32e gefinisht en daar was hij tevreden mee.

Koppelcross Hilversum
Zes (gedeeltelijke) UWTC koppels hebben zondag 26 januari meegedaan aan de koppelcross bij de Adelaar in Hilversum. Een koppel bestaat uit een 40- renner en een 40+ renner. Er deden ongeveer 40 koppels mee. De volgende UWTC koppels deden mee: Gerard Keijzer met Elleke Claessen, Judith van Maanen met Bob van Ravensberg, Bas de Bruin met Mark Touwen, Ian en Sjon van den Berg, Bart de Veer met Jauko Hartveldt en Tommy Oude Elferink met Wilfred Veldkamp.

En er gebeurde van alles tijdens de race. Bart reed de eerste ronde aan de leiding en hij werd op de voet gevolgd door Tommy. De ronde hierna toen Jauko en Wilfred in de baan waren werden deze posities gewisseld. En de rest van de wedstrijd stonden Tommy en Wilfred hun leidende positie niet meer af. Bart en Jauko waren de rest van de wedstrijd in gevecht om de 2e en 3e positie. In de laatste fase van de wedstrijd wisten Jauko en Bart de tweede plaats veilig te stellen.

In de eerste ronde al problemen voor het koppel Bas en Mark. Materiaalpech zorgde ervoor dat ze gelijk al rondes achterstond opliepen. Maar met enige improvisatie konden ze de wedstrijd toch vervolgen. Een spannende onderlinge strijd was er tussen de overige UWTC koppels. Ian en Sjon werden 18e, Judith en Bob 23e en Gerard en Elleke 26e. En Bas en Mark werden door alle pech 38e.

Binnenkort starten de eerste wegwedstrijden weer. Op zondag 23 februari wordt er bij UWTC gestreden om het kampioenschap van Uithoorn. Maar eerst gaat een grote groep UWTC leden op zondag 8 februari een baanclinic volgen op de wielerbaan in Alkmaar.

Laatst bewerkt op: 27 januari 2020 12:42

Twee UWTC jeugdleden hebben zaterdag 25 januari meegedaan aan het NK veldrijden in Moergestel. Op vrijdag was Jytte Timmermans het parcours al gaan verkennen.  Ze heeft de twee uur gebruikt om alle onderdelen op het parcours te oefenen. Het was een snel parcours met een harde ondergrond. In het parcours zat … Lees meer »