Argon verzuipt tegen EVV

Geplaatst op: 19 september 2011

In een door donder en bliksem onderbroken wedstrijd heeft Argon tegen het Limburgse EVV een nederlaag geleden, die de ploeg voor een groot deel aan zichzelf had te wijten.

In de eerste 20 minuten was de thuisploeg de bovenliggende ploeg, wat een paar halve kansen opleverde voor Patrick Lokken en Vincent Verheul, maar resultaat leverde dit niet op. Na 20 minuten was scheidsrechter Martens gedwongen de ploegen met gezwinde spoed naar binnen te dirigeren, toen het onweer zich boven Mijdrecht ontlaadde, een onderbreking die ongeveer twintig minuten in beslag nam. Direct na de hervatting was er een schietkans voor Brayton Biekman, die van buiten het strafschopgebied de paal naast doelman Vercruijsse teisterde. Vanuit de rebound bracht Jocelino de Sa, deze middag verrassend gestart als middenvelder, de bal opnieuw voor het doel, waar Patrick Lokken tot verbijstering van de Mijdrechtse supporters het leer naast de palen mikte, waardoor de bezoekers met de schrik vrij kwamen. Vier minuten later werd het zelfs nog erger, toen Rychlik over rechts er vandoor ging, de glijdende Nicolai Verbiest achter zich liet en de bal voor het doel bracht, waar de inlopende Evelein de bal tegen het net mocht schieten voor de 0-1. De pogingen van Argon, om deze achterstand nog in de eerste helft weg te werken, leverden een poging op van Vincent Verheul, die doelman Vercruijsse in twee pogingen onschadelijk wist te maken, en een vrije schietkans voor Patrick Lokken, die na een steekpass van Brayton Biekman in de laatste minuut voor de rust vrij voor het Limburgse doel opdook maar zijn schot over de dwarsligger zag verdwijnen.

Na rust was de eerste kans voor de gasten, maar in minuut 46 wist Maxime Singels de bal met de voet te keren, waarna Argon de aanval nog meer ging zoeken. Het duurde tot de wedstrijd een klein uur gevorderd was, maar toen kwam de gelijkmaker toch op het bord toen Brayton Biekman de bal uit een hoekschop van Kevin van Essen hard binnen wist te koppen, 1-1. Ook na deze gelijkmaker bleef Argon de bovenliggende partij, maar vaak werden de mogelijk gevaarlijke momenten door eigen onachtzaamheid om zeep gebracht. Deze houding leverde 20 minuten voor tijd de onnodige hernieuwde achterstand op: Joshua Patrick stond volkomen onnodig buitenspel, de bal werd uit de vrije trap diep op de Mijdrechtse helft gepompt, waar de uitlopende Maxime Singels door Evelein met een lob werd gepasseerd. Met de moed der wanhoop redde Erik Mulder de inzet van de doellijn, maar hij moest toezien dat Evelein, niet gestoord door een van de Argon spelers, de bal alsnog over de lijn wist te plaatsen voor de 1-2.

De slotfase moest door Argon dus benut worden om de stand opnieuw gelijk te trekken en dat leverde in ieder geval wel mogelijkheden op. Naast een goed schot van de inmiddels ingevallen Lorenzo Lassooij, wat de doelman wist te neutraliseren, waren er met name kansen voor Patrick Lokken, de grootste met nog twee minuten op het scorebord. De door Joshua Patrick voor het doel gelegde bal viel echter precies op het rechterbovenbeen van de doorgaans zo succesvolle aanvalsleider, die het leer daarna niet meer de juiste richting en vaart mee kon geven. Zo ging deze wedstrijd voor Argon verloren, terwijl de ploeg zich hiermee absoluut tekort deed. Gevolg is wel, dat de situatie onderin de ranglijst spannender wordt, liefst 8 ploegen staan binnen vier punten afstand van elkaar.

Woensdag speelt Argon in het kader van het KNVB bekertoernooi een thuiswedstrijd tegen Almere City FC, aanvang van deze ontmoeting is 20.00 uur. Voor deze wedstrijd gelden aangepaste toegangsprijzen, vanaf 16 jaar dient 5,00 euro betaald te worden, tot 16 jaar is de toegang vrij.

In een door donder en bliksem onderbroken wedstrijd heeft Argon tegen het Limburgse EVV een nederlaag geleden, die de ploeg voor een groot deel aan zichzelf had te wijten. In de eerste 20 minuten was de thuisploeg de bovenliggende ploeg, wat een paar halve kansen opleverde voor Patrick Lokken en … Lees meer »