001 - Escaperoom aglemeen
4 februari Wereldkankerdag bij inloophuis ’t Anker

4 februari Wereldkankerdag bij inloophuis ’t Anker


Geplaatst op: 28 januari 2020

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waarmee een op de drie Nederlanders in zijn of haar leven wordt geconfronteerd. Met de slogan ‘Kanker zet je wereld op zijn kop’ wordt aandacht gevraagd voor kanker en de gevolgen van deze ziekte. Op de website www.wereldkankerdag.nl staan alle activiteiten die georganiseerd worden rond Wereldkankerdag.

Activiteiten in de regio

Ons inloophuis organiseert in het kader van Wereldkankerdag de volgende activiteiten:

  • Op dinsdag Wereldkankerdag 4 februari 2020 van 20.00 uur tot 21.30 uur is ’t Anker (Karekiet 49 in Mijdrecht)  's avonds geopend voor iedereen die graag wil weten wat een inloophuis te bieden heeft.
  •  Op zaterdag 1 februari 2020 van 11.00 uur tot 13.00 uur delen vrijwilligers Wereldkankerdagbloemen uit aan het winkelend publiek in De Passage.
  • De Wereldkankerdagbloem symboliseert liefde, kracht, erkenning en respect, en is bedoeld om mensen die met kanker geconfronteerd zijn een hart onder de riem te steken. Mensen die zelf ziek zijn of zijn geweest of die verdriet hebben om een overleden dierbare. De bloem kan ook worden (door)gegeven als teken van dank en respect voor mensen die zorgen voor een familielid, vriend of kennis met kanker.
  •  Midden in het Groene Hart biedt Inloophuis ’t Anker een ontmoetingsplaats aan iedereen die met kanker in aanraking is gekomen, als patiënt, ex-patiënt, naaste of nabestaande. Een ankerplaats, waar mensen kunnen zijn zoals ze zijn. Waar je afleiding vindt met bijvoorbeeld yoga, schilderen of zingen in het smartlappenkoor. Waar je kunt praten met mensen die ècht begrijpen waar je het over hebt: de herkenning van lotgenoten. Inloophuis 't Anker staat voor een praatje, ontspanning, warmte en steun. Meer informatie over ’t Anker vind je op www.inloophuishetanker.nl

 

Samenwerking formele en informele zorg

Dit jaar ligt de focus op het zoveel mogelijk samen optrekken in de regio: ziekenhuizen, eerstelijns zorgaanbieders, inloophuizen en andere partijen. Door de krachten te bundelen vindt de patiënt sneller zijn of haar weg naar de juiste zorg op het juiste moment.

Daphne de Roode Netwerkcoördinator & Ketenmanager Palliatieve zorg bij Isala vertelt waarom formele en informele zorg elkaar zouden moeten versterken: ‘Er is in het ziekenhuis simpelweg geen tijd om mensen voldoende te steunen hoe om te gaan met kanker. Daar is uiteraard wel behoefte aan. Denk aan ontmoetingen met anderen, informatie en ontspanningsmogelijkheden.’ Hiervoor kan de patiënt bijvoorbeeld terecht bij de inloophuizen.

Contact

Neem voor meer informatie, interviewverzoeken of andere vragen contact op met Inloophuis ’t Anker via info@inloophuishetanker.nl of Hester Thasing, coördinator 06-18072867.


Laatst bewerkt op: 28 januari 2020 14:39

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

4 februari Wereldkankerdag bij inloophuis ’t Anker

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waarmee een op de drie Nederlanders in zijn of haar leven wordt geconfronteerd. Met de slogan ‘Kanker zet je wereld op zijn kop’ wordt aandacht gevraagd voor kanker en de gevolgen van deze ziekte. Op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: