001 - Escaperoom aglemeen
Volgende week ‘bijzondere’ Kinderconferentie

Volgende week ‘bijzondere’ Kinderconferentie


Geplaatst op: 29 januari 2020

Maandag vergaderde de Kindercommissie voor het laatst over de Kinderconferentie op 6 februari. Er moesten nog dagvoorzitters worden gekozen, huisregels gemaakt, inleidende praatjes geschreven en 20(!) workshops voorbereid worden voor in totaal 100 deelnemers. De kinderen waren er opvallend rustig onder. Maar het zijn dan ook bijzondere kinderen, had onderwijs-wethouder Ria Zijlstra bij de eerste vergadering gezegd...

Elk kind zijn eigen plek
Juf Sascha van De Vuurvogel helpt de Kindercommissie bij hun voorbereidingen. Eigenlijk vindt zij de kinderen niet zo bijzonder. “Je ziet geen kleine politici of zo. De Kindercommissie is gekozen uit de leerlingenraden -bij ons heet die Denktank- van een aantal basisscholen in Uithoorn en De Kwakel. Voor ons, en voor hun klasgenootjes, zijn het gewoon leerlingen die zich willen inzetten voor vreedzaamheid op school en in de wijk eromheen.”
Wel vindt Sascha het leuk om te zien hoe elk kind in de Kindercommissie haar of zijn eigen plek opzoekt, net als op school. “De een komt met ideeën, een ander luistert, weegt en hakt knopen door. En weer een ander zet de afspraken op papier. Zo hebben ze samen al een berg werk verzet.”

School en wijk
Een van de kinderen is Ri’lisha van De Toermalijn. Hoe is zij in de Kindercommissie gekomen? “Het was een soort sollicitatie. De kinderen in onze Leerlingenraad mochten opschrijven welke ideeën en wensen we hadden voor veranderingen in Uithoorn. De directeur koos de twee beste ideeën; daar zat de mijne ook bij. Toen mocht ik in de Kindercommissie.“
Wat kan de wijk leren van jouw school? Ri’lisha denkt vooral aan veilig rijden bij de school. “Pas reed een mevrouw half door rood terwijl ik wilde oversteken. En toen reed ze weer achteruit, bijna tegen me aan. Toen heb ik tegen haar gezegd dat dat gevaarlijk voor mij was.”
En wat kan jouw school leren van de wijk? Ri’lisha: “Je kunt zoeken naar mensen in de wijk die je met je school kunt helpen. We doen bijvoorbeeld de sponsorloop “Day for Change” met het Alkwin Kollege. Voor mensen met weinig geld die een eigen bedrijf willen starten. We vragen mensen uit de wijk om ons te sponsoren. Of we helpen mensen in de wijk juist met de opbrengsten van de sponsorloop. Zo kan de school op twee manieren met de wijk samenwerken!”
Hoezo geen bijzondere kinderen?


Laatst bewerkt op: 29 januari 2020 08:36

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volgende week ‘bijzondere’ Kinderconferentie

Maandag vergaderde de Kindercommissie voor het laatst over de Kinderconferentie op 6 februari. Er moesten nog dagvoorzitters worden gekozen, huisregels gemaakt, inleidende praatjes geschreven en 20(!) workshops voorbereid worden voor in totaal 100 deelnemers. De kinderen waren er opvallend rustig onder. Maar het zijn dan ook bijzondere kinderen, had onderwijs-wethouder … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: