De Vinken 2 verliest met één punt verschil

Geplaatst op: 19 september 2011

Op zaterdag 17 september stond de derde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma voor het tweede van korfbalvereniging De Vinken uit Vinkeveen. De door Café-restaurant De Veensteker gesponsorde equipe moest aantreden tegen Luno uit Linschoten. Evenals De Vinken had Luno tot nog toe één wedstrijd gewonnen en één wedstrijd verloren.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door beide partijen een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van de moeder van een speler uit De Vinken 2, tevens speelde de Vinkeveners de gehele wedstrijd met rouwbanden.
Door coach Dirk van der Vliet werden Jasper van Peursem, Frank Dankelman, Helene Kroon en Linsy Zaal bij aanvang van de wedstrijd in de aanval geplaatst, in de verdediging begonnen Rogier Schoenmaker, Rutger Woud, Lisa Kroon en Roosmarijn Mooij. Danique Pauw was deze week de wisseldame en Ronald Mul is nog steeds geblesseerd.

Terwijl er grote regenwolken aan de hemel boven Linschoten verschenen floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Als gevolg van een onreglementaire actie van Vinkeveense zijde was het Luno dat via een benutte strafworp de score opende. Vervolgens wisten zij via een afstandsschot de 2-0 ook te maken. Na deze 2-0 achterstand herpakte De Vinken zich, en na de eerste Vinkengoal van Rutger Woud bleef het puntenverschil hangen tussen de 1 á 2 doelpunten.

Na het aangooien van een strakke pass op Jasper die daaruit de 3-3 scoorde ging Frank Dankelman plots verschrikkelijk door zijn rug. Ria Kamminga, de vaste verzorgster van de selectie was er snel bij, maar als snel werd duidelijk dat Frank de wedstrijd niet meer kon uitspelen, Kelvin Hoogenboom was zijn vervanger. Na nog een laatste doelpunt van Luno voor rust keken de Vinkeveners bij rust tegen een 4-3 achterstand aan.

Na rust bleven beide partijen nagenoeg gelijk opgaan waarbij Luno wel constant een voorsprong van één á twee punten behield. Met nog tien minuten te spelen scoorde Rutger met een afstandschot de 11-9, tevens het dertigste doelpunt voor De Vinken 2 van dit seizoen. Vervolgens bracht Ruud Oussoren, die halverwege de tweede helft Kelvin had vervangen, de spanning helemaal terug in de wedstrijd door de 11-10 te scoren. Echter de tijd was op, en de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd, er gingen geen punten mee naar Vinkeveen.

De volgende wedstrijd van dit door Café-restaurant De Veensteker gesponsorde team is op 24 september om 14:00 op sportcomplex de Molmhoek in Vinkeveen, tegenstander dan is Fluks 2, dat momenteel tezamen met De Vinken 2 op een gedeelde 5e plaats staat.

Vinkenscores van: Jasper (4x), Rutger (3x), Rogier (1x), Helene (1x) en Ruud (1x)

Op zaterdag 17 september stond de derde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma voor het tweede van korfbalvereniging De Vinken uit Vinkeveen. De door Café-restaurant De Veensteker gesponsorde equipe moest aantreden tegen Luno uit Linschoten. Evenals De Vinken had Luno tot nog toe één wedstrijd gewonnen en één wedstrijd … Lees meer »