001 -Family
Hulpverleningszondag in De Wegwijzer

Hulpverleningszondag in De Wegwijzer


Geplaatst op: 30 januari 2020

Op 2 februari worden de diensten in De Wegwijzer afgestemd op de jaarlijkse hulpverleningszondag. Sinds de watersnoodramp van februari 1953 staat in de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland één dag in het jaar in het teken van hulp aan de naaste in nood. 

's Morgens om 10 uur leidt kandidaat A.J. Dorst de dienst en staan we stil bij Psalm 90. Een psalm die prachtig begint, maar ons vervolgens ook confronteert met onze vergankelijkheid. Waar komt die vergankelijkheid vandaan? En wat betekent dit voor de manier waarop we in het leven staan?

Na de morgendienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in verenigingsgebouw 't Kruispunt. Onder het genot van een kop koffie, thee of een glas fris kan er over de dienst of andere zaken nagepraat worden.

's Middags om 17 uur leidt ds. P.J. den Hertog (Amsterdam - De Bron) de dienst. Hij preekt over 2 Koningen hoofdstuk 5 vers 1-5 en 9-15b. Je kunt vanuit veel situaties helpen. In dit bijbelverhaal valt vooral op dat een joods meisje dat gekidnapt is en tot slaaf gemaakt, haar baas (een generaal) helpt als hij een vreselijke ziekte heeft gekregen. Ze had kunnen denken: eigen schuld, dikke bult! Maar vanuit het geloof dat ze van huis uit heeft meegekregen helpt ze in liefde. Dat heeft ze van geen vreemde: God wordt in de Bijbel zelfs onze helper genoemd! De grote en liefdevolle God die ons helpt, die ons verlost.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten van de Christelijke Gereformeerde Kerk op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel

Laatst bewerkt op: 30 januari 2020 20:16

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hulpverleningszondag in De Wegwijzer

Op 2 februari worden de diensten in De Wegwijzer afgestemd op de jaarlijkse hulpverleningszondag. Sinds de watersnoodramp van februari 1953 staat in de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland één dag in het jaar in het teken van hulp aan de naaste in nood.  's Morgens om 10 uur leidt kandidaat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: