001 - Escaperoom aglemeen
Nieuwe opstapplek voor suppen

Nieuwe opstapplek voor suppen


Geplaatst op: 31 januari 2020

Kanovereniging De Ronde Venen is op zoek naar uitbreiding van haar activiteiten en biedt vanaf het nieuwe vaarseizoen aan suppers de mogelijkheid om lid te worden.

Prima  locatie:

De kanoclub beschikt over een prima locatie om diverse tochten te maken. Je kunt zo je plank in het water leggen, opstappen en weg varen. Alle drie de Vinkeveense plassen zijn uitstekend vanaf de Herenweg 196 te bevaren. Leden met een eigen supboard kunnen gebruik maken van de botenloods. Voor de supplanken moet hiervoor plek worden vrijgemaakt en de indeling van de container moet worden aangepast.  

Wat is suppen?

Suppen staat voor Stand Up Paddle, en is een vorm van surfen waarbij men op een surfboard staat en zich voortbeweegt met een paddle. Door het gebruik van de SUP paddle is er, in tegenstelling tot golfsurfen, geen wind nodig om stand up paddle surfen te kunnen beoefenen. Stand Up paddleboarding is een sport die meerdere variaties kent. Zo spreekt het vele kayakkers en kanoërs aan vanwege het peddel aspect. Daarnaast heeft suppen uiteraard ook een aantrekkingskracht tot surfers. Veel mensen stappen op een SUP-board vanwege het fitness aspect ervan. Als de voorwaartse slag correct wordt uitgevoerd dan is suppen een goede core training. Alle spieren worden aan het werk gezet, van de benen die in correcte positie gehouden dienen te worden tot aan de buik-, rug-, schouder- en armspieren. Tijdens het afleggen van lange afstanden op het sup board wordt het lichaam ook conditioneel getraind waarbij wordt geclaimd dat het dezelfde effecten biedt als joggen zonder de slijtage aan de gewrichten en impact van het asfalt op het lichaam.

Lid worden?

De kanovereniging heeft nog geen ervaring met de variant van het “Suppen” en zoek dan ook in eerste instantie mensen die deze sport al beoefenen en geheel zelfstandig kunnen varen. Bij voldoende belangstelling kunnen de activiteiten worden uitgebreid. Met een eigen sleutel kan je altijd varen op de tijd die jou uitkomt. Meevaren op de clubavond is ook mogelijk.Laatst bewerkt op: 31 januari 2020 21:50

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe opstapplek voor suppen

Kanovereniging De Ronde Venen is op zoek naar uitbreiding van haar activiteiten en biedt vanaf het nieuwe vaarseizoen aan suppers de mogelijkheid om lid te worden. Prima  locatie: De kanoclub beschikt over een prima locatie om diverse tochten te maken. Je kunt zo je plank in het water leggen, opstappen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: