001 - Escaperoom aglemeen
Leerlingen groep 7 De Vuurvogel vragen schrijfster hemd van het lijf

Leerlingen groep 7 De Vuurvogel vragen schrijfster hemd van het lijf


Geplaatst op: 31 januari 2020

Groep 7 van De Vuurvogel heeft bezoek gekregen van Caroline Smeets die in het kader van het feestjaar ‘Gemeente Uithoorn 200 jaar’ het kinderboek ‘Een lange nacht in het Rechthuis’ schreef. De leerlingen van meester Walter mochten de schrijfster vragen stellen en ook lieten ze haar weten wat ze van het boek vinden.

 
Hoe lang heb je over het boek gedaan? Dat wilden de kinderen als eerste weten. Caroline vertelde dat ze ruim zeven maanden bezig is geweest. ‘Zo dat is vet lang!’ was de mening uit de klas. De schrijfster legde uit dat ze naast het schrijven ook alle 130 tekeningen zelf heeft gemaakt. ,,Bovendien moest ik een hele stapel boeken lezen om de geschiedenis van 200 jaar Uithoorn te achterhalen. ,,Ik vind dat ik het nog best snel heb gedaan,” lacht ze.

De kinderen wilden ook weten hoeveel boeken er gedrukt zijn (1700 exemplaren), of ze nog een boek gaat schrijven (heel graag liet ze weten) en of ze altijd van schrijven heeft gehouden. ,,Schrijven zit bij mij in het bloed en ook in mijn familie. Mijn broer en vader schrijven ook,” zegt Caroline.

Tot slot vroegen de scholieren waarom ze besloten heeft om dit boek te schrijven. Caroline: ,,Ik las in de krant dat de gemeente in het kader van de ‘200 jaar Uithoorn’ inwoners oproept om leuke ideeën in te brengen. Toen besloot ik dit boek te willen schrijven. Een boek waar veel te lezen is over de geschiedenis van de gemeente. De gemeente vond dat ook een heel leuk idee en zo ben ik begonnen met schrijven.”

Het boek van Caroline Smeets is in het kader van de 200e verjaardag van de gemeente Uithoorn cadeau gegeven aan alle leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 op de basisscholen in Uithoorn en De Kwakel. Het boek is ook te koop in de Bruna.


Laatst bewerkt op: 31 januari 2020 21:51

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leerlingen groep 7 De Vuurvogel vragen schrijfster hemd van het lijf

Groep 7 van De Vuurvogel heeft bezoek gekregen van Caroline Smeets die in het kader van het feestjaar ‘Gemeente Uithoorn 200 jaar’ het kinderboek ‘Een lange nacht in het Rechthuis’ schreef. De leerlingen van meester Walter mochten de schrijfster vragen stellen en ook lieten ze haar weten wat ze van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: