Atlantis boekt zwaar bevochten overwinning op Viking

Geplaatst op: 2 februari 2020

In de late avonduren van 1 februari moest er gekorfbald worden in Wijk bij Duurstede. Hier trad het door van Walraven gesponsorde Atlantis aan tegen Viking.

In de beginfase was Atlantis vooral zoekende naar kansen, maar werden er te veel fouten gemaakt. Daardoor kreeg Viking de gelegenheid om op voorsprong te komen. Dit gebeurde ook vrij snel, en na enkele minuten stond Atlantis tegen een achterstand van 3-0 aan te kijken. De spelers waren even uit het veld geslagen maar probeerde zich weer terug in de wedstrijd te knokken. Dit kwam er echter niet van. Atlantis liet zich nogmaals verassen wat de stand bracht op 7-3 in het voordeel van Viking.

Aan de kant van Atlantis was er al een time-out genomen waarbij alle koppen dezelfde kant weer werden opgezet. Er moest wat gebeuren om deze wedstrijd weer de goede kant op te laten gaan. De stand werd teruggebracht tot 8-6 en Atlantis was weer ‘back in the game.’ Deze fase werd doorgezet door Atlantis en de stand vlak voor rust was 10-8. Viking die stak een stokje voor deze stand en schoot er nog een bal in en bracht daarmee de stand op 11-8.
Dit was tevens de ruststand.

In de rust werden er harde woorden gesproken door de coach. Met onder andere dat Atlantis niet voor niet niets die enorme afstand naar Wijk bij Duurstede heeft afgelegd, in ieder geval niet om met lege handen thuis te komen. Met deze woorden in het achterhoofd begon Atlantis aan de tweede helft.

De wedstrijd ging geleidelijk op en de stand werd in de beginfase van de tweede helft naar 10-12 gebracht. Atlantis wist dat er wat moest gebeuren en zette aan. De stand die hiermee gepaard ging was 13-13. Atlantis kon de voorsprong van Viking overnemen en denderde als een stroomtrein door. Atlantis was even niet te houden en zorgde voor een stand van 13-17. Het verschil van 4 punten bleef staan, maar Viking knokte zich knap terug in de wedstrijd. In deze fase van de wedstrijd regende het doelpunten, en zo was de stand als snel 17-19. Dit gaf Viking het gevoel dat ze nog kanse maakte, en ze gingen er dus gelijk vol in. Atlantis zakte eventjes in wat zorgde voor een gelijke stand. Er stond 20-20 op het scorebord en de slotfase was inmiddels aangebroken. Atlantis wist wat het moest doen, Goals maken! En dat werd luid en duidelijk gehoord. Met 2 goals van Jelmer werd de eindstand bepaald op 20-22.
In deze wedstrijd waren er verschillende ups en downs voor Atlantis, maar de 2 punten zijn meegenomen naar Mijdrecht. De spelers en de gehele bank waren euforisch na de winstpartij.

Volgende word er thuis gespeeld tegen Refleks uit Rijswijk om 17:50. Kunnen wij rekenen op jullie support?

Laatst bewerkt op: 2 februari 2020 19:02

In de late avonduren van 1 februari moest er gekorfbald worden in Wijk bij Duurstede. Hier trad het door van Walraven gesponsorde Atlantis aan tegen Viking. In de beginfase was Atlantis vooral zoekende naar kansen, maar werden er te veel fouten gemaakt. Daardoor kreeg Viking de gelegenheid om op voorsprong te … Lees meer »