001 - Escaperoom aglemeen
Een idee voor betere verkeersituatie in Vinkeveen

Een idee voor betere verkeersituatie in Vinkeveen


Geplaatst op: 3 februari 2020

De Dorpsvisie Vinkeveen uit 2014 heeft 2 belangrijke doelen: de relatie tussen Vinkeveen en de Plassen verbeteren én een veiligere verkeersaansluiting van Vinkeveen op de N201. De uitwerking liep tot nu toe vast op de verkeerssituatie in Vinkeveen. Verschillende alternatieven zijn de afgelopen jaren onderzocht en afgevallen. Nu ligt er een nieuw idee dat de verkeerssituatie rond de Herenweg en de Kerklaan verbetert, de leefbaarheid vergroot én past bij de plannen van de provincie voor een veiligere aansluiting van Vinkeveen op de N201.

Het idee is om van en naar de N201 eenrichtingsverkeer in te voeren. Op de Kerklaan en de Herenweg richting N201. En vanaf de afrit van de N201, door een nieuwe weg aan te leggen ten noorden van de Julianalaan. Hiermee vermindert het autoverkeer en verbetert de doorstroming op deze wegen. Dat past beter bij het karakter van deze wegen. En er ontstaat meer ruimte voor fietsers.

Wethouder Alberta Schuurs: "Dit idee biedt een nieuwe kans voor Vinkeveen. Het biedt de mogelijkheid het verkeer in Vinkeveen evenwichtiger te verdelen, ontwikkelingen in en rond Vinkeveen mogelijk te maken en daarmee de leefbaarheid van Vinkeveen nu en in de toekomst te verbeteren. Komende weken kijken we hoe we dit idee verder kunnen uitwerken. In maart verwacht ik de aanpak te kunnen toelichten. Daarbij is uiteraard ook ruimte voor vragen en inbreng van inwoners en andere betrokkenen."

De gemeenteraad heeft in 2014 de dorpsvisie Vinkeveen, dorp aan de Plassen vastgesteld. De gemeente werkt sinds die tijd met inwoners, ondernemers en andere overheden aan de uitwerking van deze visie. De gemeente heeft verschillende plannen en varianten onderzocht en uitgewerkt met als doel de dorpsvisie uiteindelijk te realiseren. Maar met name door het ontbreken van een goed alternatief voor de huidige ontsluiting van Vinkeveen hebben deze plannen het niet gehaald.
 
Knelpunt bleek keer op keer de verkeerssituatie rond de Herenweg en de Kerklaan. Nu al rijdt daar te veel verkeer. En elke ontwikkeling zorgt voor extra verkeer. Dit geldt voor ontwikkelingen in heel Vinkeveen. Van woningbouw, recreatieve ontwikkelingen rondom de plas tot vestiging of uitbreiding van detailhandel. Al dit soort ontwikkelingen zorgen voor een nog zwaardere belasting van de Herenweg. Dit idee biedt daar een oplossing voor.Laatst bewerkt op: 3 februari 2020 20:33

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Een idee voor betere verkeersituatie in Vinkeveen

De Dorpsvisie Vinkeveen uit 2014 heeft 2 belangrijke doelen: de relatie tussen Vinkeveen en de Plassen verbeteren én een veiligere verkeersaansluiting van Vinkeveen op de N201. De uitwerking liep tot nu toe vast op de verkeerssituatie in Vinkeveen. Verschillende alternatieven zijn de afgelopen jaren onderzocht en afgevallen. Nu ligt er … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: