KDO 2 in sensationeel duel in slotfase langs Buitenveldert

Geplaatst op: 19 september 2011

Afgelopen zondag stond voor het tweede elftal van KDO haar tweede thuisduel in de competitie op het programma, ditmaal tegen Buitenveldert. Nadat de uitwedstrijd vorige week tegen Sloterdijk niet doorging in verband met het ontbreken van een KNVB-scheidsrechter, speelden de Kwakelaars deze zondag in een sterk gewijzigde formatie tegen de Amsterdammers.

Na twintig minuten kwam Buitenveldert op voorsprong doordat een vrije trap uit het niets in de linkerhoek verdween, 0-1. KDO liet het hier niet bij zitten en knokten zich terug in de wedstrijd. In de 30e minuut was het Martin Bax die de Kwakelaars langszij bracht, nadat hij één op één met de keeper koelbloedig afrondde, 1-1. Enkele minuten later kwam KDO zelfs op voorsprong via Patrick van der Nesse. Linksbuiten Fabian van der Hulst zette de bal voor op Bax die Van der Nesse vrij voor de goal zag staan en hem ook aanspeelde. Van der Nesse kon vrij voor het doel eenvoudig de 2-1 binnentikken. Een welverdiende voorsprong op dat moment, maar de Kwakelaars gaven dit door knullige verdedigingsfouten makkelijk uit handen, waardoor beide ploegen met een 2-3 ruststand de kleedkamer ingingen.

In de tweede helft deed KDO er alles aan om zo snel mogelijk terug te komen in de wedstrijd, maar lange tijd was er geen doorkomen aan in de Buitenveldertse verdediging. Uiteindelijk na 75 minuten spelen wist Doron Borger, na een prima voorzet, Fabian van der Hulst vrij voor het doel te zetten en Fabian rondde dit buitenkansje goed af, 3-3. Na deze gelijkmaker golfde de wedstrijd op en neer en kon het alle kanten op gaan. In de slotfase van de wedstrijd, werd onder andere Rob Rewijk ingezet en Rewijk deed dit met verve. Vijf minuten voor tijd was het Rob die zijn verdedigers een halve minuut bezighield en vervolgens Paul Hogerwerf vrij voor de keeper op zijn hoofd wist te bedienen. Uit een keurige hoge voorzet wist Paul op prima wijze de 4-3 binnen te koppen. Na ruim negentig minuten floot de scheidsrechter af en was een zwaarbevochten overwinning een feit.

Door deze driepunter blijven de Kwakelaars bovenin het klassement meedoen en kan het zich gaan opmaken voor de uitwedstrijd van volgende week in Amstelveen tegen NFC/Brommer. De Amstelveners wisten in hun eerste drie wedstrijden zes punten te halen. De wedstrijd begint om 11:30 uur aan de Sportlaan, dit mag u niet missen!

De wedstrijd KDO 1 - Geinburgia 1 werd in verband met de zware regenbuien vlak voor het begin van de wedstrijd afgelast. Het eerste speelt volgende week om 14:30 uur in Amsterdam tegen P en T.

Afgelopen zondag stond voor het tweede elftal van KDO haar tweede thuisduel in de competitie op het programma, ditmaal tegen Buitenveldert. Nadat de uitwedstrijd vorige week tegen Sloterdijk niet doorging in verband met het ontbreken van een KNVB-scheidsrechter, speelden de Kwakelaars deze zondag in een sterk gewijzigde formatie tegen de … Lees meer »