Entreprenasium en Stichting Kinder in Nood

Entreprenasium en Stichting Kinder in Nood


Geplaatst op: 4 februari 2020

Vrijdag 31 januari was een feestelijke dag voor de leerlingen van het Enteprenasium in Mijdrecht. Het was de dag dat Heran, Karli, Kees en Indira (Dewi was ziek), de cheque mochten uitreiken aan de Bussumse Stichting Kinderen in Nood. Zowel de voorzitter Jurjen Hagen als de secretaris Anjo van ’t Hof waren voor de gelegenheid naar De Ronde Venen afgereisd.

In het kader van ondernemend onderwijs heeft deze groep leerlingen tosti’s verkocht en dat bleek zo’n goede handel dat het maar liefst €502,00 heeft opgebracht. Het hele bedrag komt ten goede aan de Stichting Kinderen in Nood, een goed doel dat door Dewi is voorgedragen aan de groep, omdat haar oom daar deel van uitmaakt.

Stichting Kinderen in Nood houdt zich bezig met het werven van fondsen en het inzamelen van hulpgoederen voor kinderen die zich in noodsituaties bevinden. De focus ligt hierbij op het oosten van Europa. Geregeld vertrekken er vrachtwagen vol met hulpgoederen die daar een tweede leven krijgen. Het doel is om de dikwijls zeer arme omstandigheden waarin deze kinderen (en volwassenen) verkeren, te verbeteren.

De voorzitter presenteerde aan de leerlingen allerlei voorbeelden van de hulp die zoal wordt verleend. Een container voor een dakloze oude man om in te wonen, beddengoed voor een kinderkankercentrum of elektriciteit regelen voor een huis waarin een heel gezin verblijft. De stichting draait er de hand niet voor om. Altijd worden er oplossingen gevonden en alle medewerkers doen hun werk vrijwillig en onbetaald.

Soms krijgt de Stichting een erfenis en met dat geld worden dan grote projecten gedaan, zoals bijvoorbeeld het opknappen van een ziekenhuis.
Na afloop van de boeiende presentatie hadden de medewerkers nog een verrassing voor de leerlingen. Zij mochten zelf kiezen waaraan hun geld werd besteed. Ze kozen unaniem voor speelgoed en boeken voor het kinderkankercentrum in Calarasi in Roemenië.

Daarna kregen de leerlingen nog een mooie pen, een nieuwsbrief, een blocnote en een speldje waarmee ze officieel vrijwilliger van de Stichting Kinderen in Nood werden. Kees was erg gelukkig  met dit speldje, hij kon nu thuis laten zien dat hij best wel iets deed (we hopen wel dat Kees snapt dat zijn afwasbeurt thuis gewoon blijft staan).

Tot slot kon er geproost worden op dit mooie resultaat. Met een cocktail van Jip en Janneke champagne met gezonde blauwe bessen, waarvoor docent Dayla Koning had gezorgd, proosten alle aanwezigen op het mooie resultaat. En zo werd deze bijzondere dag afgesloten.


Laatst bewerkt op: 4 februari 2020 08:39

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Entreprenasium en Stichting Kinder in Nood

Vrijdag 31 januari was een feestelijke dag voor de leerlingen van het Enteprenasium in Mijdrecht. Het was de dag dat Heran, Karli, Kees en Indira (Dewi was ziek), de cheque mochten uitreiken aan de Bussumse Stichting Kinderen in Nood. Zowel de voorzitter Jurjen Hagen als de secretaris Anjo van ’t … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: